BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHolokost yasasına 'aptalca' dedi, görevden alındı----

Holokost yasasına 'aptalca' dedi, görevden alındı

Holokost yasasına 'aptalca' dedi, görevden alındı
10 Ocak 2022 - 17:23 www.finansgundem.com

Polonyalı diplomat Jaroslaw Nowak'ın işine, ülkesindeki Holokost yasasını "aptalca" olarak nitelendirmesi üzerine son verildi.


Yahudi diasporasıyla temaslardan sorumlu Polonyalı diplomat Jaroslaw Nowak, yabancı bir yayın kuruluşuyla yaptığı söyleşide, Polonya'da iktidar partisinin parlamentodan geçirdiği Holokost söylev yasasını "aptalca" olarak nitelendirdi. Nowak ülkesinin, mülkiyetlerin yeniden tesisine imkan tanıyan bir yasayı kabul etmesi gerektiğini söylediği söyleşide, Polonya ve Holokost ile ilgili belirli ifadeleri yasaklayan 2018 tarihli kanunun, "şimdiye kadarki en aptalca yasa değişiklerinden biri olduğunu" dile getirdi.

Yasayla, Nazi Almanyası'nın kurbanı olan Polonya'nın Holokost'un sorumluluğunu taşıdığına dair hatalı söylemlerle mücadele amaçlanıyordu.

Polonya ile İsrail arasında diplomatik anlaşmazlık

Polonya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lukasz Jasina, bu açıklamalar üzerine Nowak'ın görevden alındığını Twitter hesabından duyurdu.

Polonya'da 2021 yılında Holokost'tan kurtulanların veya bu kişilerin soyundan gelenlerin, komünist rejim sırasında el koyulan mülklerini geri alma haklarını sert bir şekilde kısıtlayan yasa onaylanmıştı. Bu yasa üzerine Polonya ile İsrail arasında diplomatik anlaşmazlık ortaya çıkmıştı.

1980'lerden bu yana Polonya-Yahudi diyaloğunda aktif rol oynayan Nowak, Temmuz 2021'den itibaren Yahudi diasporasıyla ilgili temaslarda tam yetkili olarak görev yapıyordu.

Kısıtlamaları Holokost'a benzeten aşırı sağcı vekil ceza aldı

 

Holokost'u inkar eden paylaşımlar Facebook'ta yasaklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)