BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Hollande'dan Kılıçdaroğlu'na Erdoğan sorusu----

​Hollande'dan Kılıçdaroğlu'na Erdoğan sorusu

​Hollande'dan Kılıçdaroğlu'na Erdoğan sorusu
27 Ocak 2014 - 22:58 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Başbakan Erdoğan'ın cmhurbaşkanı adayı olup olmayacağını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağını” sorduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu ise “Öyle bir niyeti var” diye cevap verdi. 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği’nde bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmazken, görüşmenin içeriğine ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ANKA muhabirine açıklamalarda bulundu. 

Görüşmenin planlanan süreden geç başladığını bu nedenle de konuk cumhurbaşkanının Kılıçdaroğlu’ndan özür dilediğini ifade eden Loğoğlu, görüşmenin yapıcı, içerikli ve verimli geçtiğini söyledi. Görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin, demokrasi, yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, yolsuzluklar, yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ile CHP-Fransa Sosyalist Partisi arasındaki ilişkilerin gündeme geldiğini kaydeden Loğoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Hollande’yi Türkiye’de görmekten memnun olduğunu ifade ettiğini anlattı. 

Görüşmenin, AK Parti-CHP, iktidar partisi- muhalefet partisi eksenine oturtulmaması gerektiğini belirten Loğoğlu, “Yolsuzluklar bağlamında, Fransa Cumhurbaşkanı, ‘her yerde yolsuzluk olduğunu ve olabileceğini, AB üyesi ülkelerde de yolsuzlukların olduğunu, önemli olanın bağımsız bir yargının bu tür olayların üzerine hukuka uygun olarak gidebilmesi’ olduğunu vurguladı. Yani yolsuzluk olabilir ama bağımsız yargı bunun üzerine gitmelidir noktası önemli. Yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü bağlamında 23. ve 24. Fasılların açılmasının gerekli olduğu karşılıklı olarak vurgulandı” şeklinde konuştu. Görüşmede Hollande’nin, Fransa’nın Türkiye’nin AB’ye üyeliği katılım müzakerelerini engellemek gibi herhangi bir niyetinin olamadığını ifade ettiğini anlatan Loğoğlu, “Hollande, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağını sordu. Ayrıca, CHP-Fransa Sosyalist Partisi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerekliliğini vurguladı” dedi. 

Loğoğlu, Hollande’nin “Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı” ile ilgili sorusuna ise Kılıçdaroğlu’nun “Öyle bir niyeti var” cevabını verdiğini bildirdi. 

Loğoğlu, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının veya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığına yönelik ise herhangi bir soru sorulmadığını anlattı. “Kılıçdaroğlu, kadın-erkek eşitliğine inanan, hukukun üstünlüğüne inana, demokrasiye inanan, özgürlüklere saygı duyan bir cumhurbaşkanı arzu ettiğimizi belirtti” diyen Loğoğlu, Kılıçdaroğlu’nun bu ifadelerinin üzerine Hollande’nin de “onu bulmanız lazım” dediğini, Kılıçdaroğlu’nun da “bulacağız” dediğini belirtti. 

CHP Genel Başkanı Loğoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile konuk cumhurbaşkanının yaptığı basın toplantısında gündeme gelen “İnkar Yasası”nın ise Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmede gündeme gelmediğini kaydetti.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ABK28 Ocak 2014 02:21

    efendisine raporunu sundu mu yani???

  • hakan277228 Ocak 2014 02:04

    Utanmazlara bak neden tayyib erdoğna sormuyorda KK ye soruyor.O cesareti bulamadı herhalde.KK herhalde yine şikayet etmiştir.Ne işi var bizim cumhurbaşkanlığında ne işi içişlerimizde