BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda'ya getirilmeyi bekleyen yüzlerce Afgan var----

Hollanda'ya getirilmeyi bekleyen yüzlerce Afgan var

Hollanda'ya getirilmeyi bekleyen yüzlerce Afgan var
15 Ağustos 2022 - 14:33 www.finansgundem.com

Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra, Taliban'ın Afganistan'a hakim olmasının ilk yılına ilişkin Hollanda Meclisine yaptığı açıklamada, Hollanda'ya getirilmeyi bekleyen 496 Afgan'ın daha bulunduğunu söyledi.

Temmuz 2021'den beri 2 bin 299 kişinin Afganistan'dan Hollanda'ya getirildiğini belirten Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra, açıklamasında, tahliye edilmeyi bekleyen 496 kişinin 256'sının hala Afganistan'dan çıkamadığına, diğerlerinin ise çevre ülkelerde Hollanda'ya getirilmeyi beklediğine değindi.

Tahliye edilmeyi bekleyenlerin çoğunun, Hollanda'nın Afganistan'daki çeşitli misyonlarında güvenlik ve tercümanlık görevleri yapan yerel çalışanlar ve aileleri olduğu ifade edildi.

Mayısta tahliye edilmeyi bekleyen Afgan sayısının 1000'i geçtiği hatırlatılırken Pakistan hükümetinin pasaportu olmayanların seyahatine izin vermesi sonrası 507 kişinin temmuzda Hollanda'ya getirilebildiği belirtildi.

Rastgele seçiliyorlar

Hollanda yerel medyasındaki haberlerde, hükümetin Afganların tahliyesinde yavaş kaldığı ve tahliye edilecek kişilerin "rastgele" seçildiği şeklindeki eleştirilere yer verildi.

Kimlerin Afganistan’dan tahliye edilebileceğinin belli olmadığı şeklindeki eleştirilere dikkat çekilen haberde, Avrupa Birliği Polis Teşkilatı Europol için Afganistan'da çalışan 10 kişinin Hollanda’ya tahliyesine izin verilmemesi örnek olarak gösterildi.

Hukukçu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, tahliyesi reddedilen Afganların herhangi bir merciye itiraz hakkının bulunmamasını hukuka aykırı buldukları vurgulandı.

Afgan göçü sürüyor

Taliban'ın yönetime geldiği süreçte yaşanan çatışmalar ve yönetim değişikliği korkusuyla ilk etapta İran ve Türkiye'ye göç dalgası başlarken birçok ülke Afganistan’da bulunan vatandaşlarını ve yerel çalışanlarını tahliye etti. Bunların arasında eski yönetimin askerleri, gazeteciler, insan hakları ve sivil toplum aktivistlerinin yanı sıra tercümanlar, güvenlik görevlileri gibi ülkenin her kesiminden kişiler vardı.

Taliban, halka ve eski elitlere mal ve can güvenliklerini koruma sözü vererek göçü yavaşlatsa da Afganistan'dan göç devam ediyor.

Afganistan'da Taliban yönetimi ilk yılını tamamladı

 

Afganistan'dan ABD'ye fonların serbest bırakması çağrısı

 

215 Afganistan uyruklu göçmen sınır dışı edilecek

 

ABD'den kritik Afganistan kararı

 

Edirne'de yakalanan 363 Afgan göçmen ülkelerine gönderiliyor

 

BM: Afganistan'da 1,2 milyon kız, ortaokul öğrenimini sürdüremiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)