BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaRöportajlarHollandalı mobilyacı yeni mağaza arıyor----

Hollandalı mobilyacı yeni mağaza arıyor

Hollandalı mobilyacı yeni mağaza arıyor
18 Mart 2013 - 11:59 www.finansgundem.com

Danca Mobilya, yurtiçinde ve yurtdışında mağazalar açmaya hazırlanıyor

Hollandalı mobilyacı Danca önce üretimini Türkiye’ye taşıdı, şimdi de mağaza arayışına girdi. Bursa'da ürettiği oturma gruplarını Hollanda, Avusturya, Belçika, İsviçre, Azerbaycan, İran, Lübnan gibi dünyanın dört bir yanındaki ülkelere ihraç eden Danca Mobilya, yurtiçinde ve yurtdışında mağazalar açmaya hazırlanıyor.
1997 yılında Hollanda’da kurulan ve kurulduktan dört yıl sonra üretim merkezini Bursa'ya taşıyan Danca, ilk mağazasını geçen yıl Danca Ev/Home adıyla Manavgat'ta faaliyete geçirdi. Yeni mağaza arayışlarının devam ettiğini söyleyen Danca Mobilya'nın kurucusu Hugo Van Der Hoek'in hedefi ayda 3 bin oturmaya eşdeğer ürün üretmek. Ortalama 28 modeli, 150 çeşit ürünü bulunan Danca, ‘private label’ yani firmalara kendi markalarıyla üretim de yapıyor.
Danca Mobilya'nın kurucusu Hugo Van Der Hoek ile Danca Mobilya’nın hedeflerini konuştuk…
TÜRKİYE’DE BİR İLK: “SECOND SKIN”
Finans Gündem: Danca'nın kuruluş sürecinden bahseder misiniz? Üretim merkezinizi neden Türkiye'ye taşıdınız?
Hugo Van Der Hoek: Danca'yı 1997 yılında Hollanda’da kurduk. 1999 yılında Danca'yı Avrupa dışında bir ülkeye taşıyarak üretimimizi artırmak istedim. Bugünkü ortağım Nükhet Taşman'a birlikte çalışmayı önerdim. Kabul edince fabrikayı Bursa'ya taşıdık. 12 yıldır Kestel’de oturma grupları üretiyoruz. Bursa pek çok açıdan avantajlı bir şehir. Sanayinin kalbi burada atıyor. Kendi koleksiyonlarımızın yanı sıra, özel sipariş üzerine Private Label üretim de yapıyoruz.
Finans Gündem: Sektördeki diğer markalardan hangi özelliklerinizle ayrılıyorsunuz?
Hugo Van Der Hoek: Bizim için oturma gruplarının oturulabilir ve dinlenilebilir olması önemli. Avrupa’daki tüketiciler 2 cm’lik yükseklik farkını bile sorun yapabiliyorlar. Türk tüketicisinde ergonomi bilincini oluşturduğumuza inanıyoruz. Danca markalı ürünler diğerlerinden "second skin" özelliğiyle ayrılıyor. Second skin, ürünün döşemelik kılıfının altında yer alan ikinci kılıfa deniliyor. Bu kılıf, ürünün hem alt yapısını bir arada tutuyor hem de döşemelik kılıfın kolayca değiştirilmesini sağlıyor. Danca ürünlerinin önemli bir başka özelliği de leke tutmuyor olmaları. Döşemelik kumaşların üzerine uyguladığımız özel bir madde sayesinde ürünlerimizi su, yağ ve kire karşı koruma altına alıyoruz. Ayrıca rakiplerimizi hızlı teslimat hizmeti ve rekabetçi fiyatlarımızla da zorluyoruz. Çevreye, işçi ve müşteri sağlığına özen gösteriyoruz. Mutlaka iş güvenliğine uygun ekipmanlarla çalışıyoruz ve su bazlı, kanserojen madde içermeyen yapıştırıcılar kullanıyoruz. Bugüne kadar İlkyar, Tema gibi vakıflarla çeşitli sosyal sorumluluk çalışmaları yürüttük. Sanata ve sanatçıya destek veriyoruz. Bütün bu çalışmalar markamıza artı değer katıyor.
YENİ MAĞAZALAR AÇACAK
Finans Gündem: Satış kanallarınız hakkında bilgi verir misiniz? Yeni mağaza ve bayi arayışlarınız var mı?
Hugo Van Der Hoek: Bizim ana ilkemiz üretmek ve pazarlamayı işin duayenlerine bırakmaktı ama Türkiye başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde bunun pek mümkün olmadığını üzülerek gördük. Geçen yıl Antalya Manavgat'ta Danca Ev/Home adında 1.300 m2’lik bir showroom açtık, yurtiçinde ve yurtdışında yeni yüzümüzü yansıtacak mağazalar açmaya devam edeceğiz. Pazar ve müşteri beklentilerini dikkate alarak yaptığımız Ar-Ge çalışmalarımızı 2013 yılında da sürdüreceğiz. Ayrıca sektör yan sanayisinin ve ürünlerinin sergilendiği fuarları yakından takip ediyoruz. İMOB Fuarı'nda Rusya, Azerbaycan, Almanya, Suudi Arabistan, Libya gibi ülkelerle işbirliğimizi geliştirmek üzere önemli adımlar attık. Bursa, Eskişehir, İzmir ve Antalya’da bayiliklerimiz var. Yeni pazar ve bayii arayışlarımız devam ediyor. Bodrum, Alanya, Ankara ve Konya'da da bayilik çalışmalarımız sürüyor.
Finans Gündem: Ürünlerinizi hangi pazarlara ihraç ediyorsunuz?
Hugo Van Der Hoek: Üretimimizin yüzde 90 kadarını ihraç ediyoruz. 2001 yılından beri Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD ve Ortadoğu’ya da ihracat yapıyoruz. Hollanda, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İsviçre, Azerbaycan, İran ve Lübnan gibi ülkelerde Danca markalı ürünler satışa sunuluyor. Önümüzdeki dönemlerde Kuzey Irak ve Arabistan’a ihracat yapmayı planlıyoruz. İhracatın ciromuzdaki payı yüzde 87. Hollanda ve Belçika’da bilinen bir marka olan Danca'yı Almanya ve Türkiye’de de tanıtmak için çalışıyoruz.
DÜNYACA ÜNLÜ TASARIMCILAR ÇİZİYOR
Finans Gündem: Koleksiyonlarınızın çizgisini nasıl belirliyorsunuz?
Hugo Van Der Hoek: Koleksiyonumuzu müşteri talepleri doğrultusunda oluşturuyoruz. Konseptimizi belirlerken çalıştığımız dönemin pazar talepleri, satışlardan gelen geri bildirimler ve yönetim kurulumuzun ortak kararı etkili oluyor. Teun Van Zanten, Michelle Moore, Mat Linders, Hugo De Ruiter, Robert Nimwegen, Thomas Althaus gibi farklı ülkelerden deneyimli tasarımcılarla çalışıyoruz. Londra'da yaşayan ünlü tasarımcı Ferhan Azman ve Aziz Sarıyer ile de el sıkıştık. Biz, sonuç odaklı bir firmayız, doğal olarak bu durum bizim ürünlerimize de yansıyor.
Finans Gündem: Üretim tesisiniz hakkında bilgi verir misiniz? Yeni teknolojileri takip ediyor musunuz?
Hugo Van Der Hoek: Oturma gruplarımızın imalatı için gerekli bütün malzemelerin işlenmesinden teslimine kadar tüm süreçleri kendi içimizde çözüyoruz. Bursa’da bulunan 5.000 m2’lik tesisimizde, ayda ortalama 2 bin oturma eşdeğerinde kanepe/koltuk imal ediyoruz. Bu da yıllık 24 bin oturma eşdeğerinde kanepe/koltuk yapıyor. Yeni teknolojileri yakından takip ediyoruz ve gelişmelere göre üretim bandımızı yeniliyoruz.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)