BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda'da lale tarlalarına yapay zeka ile koruma----

Hollanda'da lale tarlalarına yapay zeka ile koruma

Hollanda'da lale tarlalarına yapay zeka ile koruma
23 Mart 2024 - 14:52 www.finansgundem.com

Hollanda'nın lale tarlalarında, hastalıklı çiçekleri tespit etmesi için yapay zeka robotları boy göstermeye başladı.

Hollanda'nın lale tarlalarında yapay zeka kontrolünde yeni bir dönem başlıyor. Yapay zeka robotları, lale tarlalarında hafta içi, hafta sonu ve geceleri çalışarak hastalıklı çiçeklerin kontrolünü üstlenmeye başladı. Bu robotlar, özellikle ilkbahar aylarında tarlalarda yaygın olarak görülen 'lale kıran virüsü'nün yayılmasını önlemek amacıyla kullanılıyor.

Robotlar, lale sıralarını gezerek her bir bitkiyi kontrol ediyor ve hastalıklı olanları tespit edip yok ediyor. Bu sayede çiftçiler, tarlalardaki hastalıklı çiçekleri zamanında tespit edebiliyor ve virüsün yayılmasını engelleyebiliyorlar.

Hollanda genelinde, dev renk cümbüşlerine dönüşen lale tarlalarında 45 robot görev yapıyor. Bu robotlar, çiftçilere büyük bir kolaylık sağlarken, aynı zamanda lale tarlalarının verimliliğini de artırıyor.

Robotlar, yapay zeka ve GPS teknolojisi kullanarak hastalıklı çiçekleri tespit ediyor ve bu sayede çiftçilere büyük bir zaman tasarrufu sağlıyor. Ayrıca, robotlar tarafından tespit edilen hastalıklı çiçeklerin yok edilmesiyle, tarlalardaki sağlıklı lalelerin korunması da sağlanıyor.

Hollanda'daki lale çiftçileri, bu yeni teknolojinin lale tarımında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtiyor. Bu robotlar, çiftçilere büyük bir kolaylık sağlamanın yanı sıra, tarlalardaki verimliliği artırarak sektördeki rekabeti de güçlendiriyor.(euronews)

İnsan düzeyinde yapay zeka 5 yıl uzakta!

 

Nvidia yeni yapay zeka çipini tanıttı

 

Yapay zeka, psikolojik hastalıkların teşhisinde kullanılmaya başlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)