BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda hükümetine uyarı: Mülteciler arasında ayrım yapma!----

Hollanda hükümetine uyarı: Mülteciler arasında ayrım yapma!

Hollanda hükümetine uyarı: Mülteciler arasında ayrım yapma!
29 Temmuz 2022 - 14:03 www.finansgundem.com

Hollanda İnsan Hakları Enstitüsü, Ukraynalı mültecilere diğer mültecilerden farklı muamele yapıldığı duyurdu ve hükümete, mülteciler arasında uyguladığı ayrımcı politikalara son vermesi tavsiyesinde bulundu.

Hollanda İnsan Hakları Enstitüsü'nün açıklamasında, Adalet ve Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Eric van der Burg özelinde hükümete ayrımcı mülteci politikalarına son verilmesi çağrısı yapıldı.

İltica merkezlerindeki yoğunluk ve yer sorunlarına işaret edilen açıklamada, belediyelerin yalnızca Ukraynalı mültecilere barınmaları için yer sağlamayı kabul edip diğer ülkelerden gelen mültecileri almak istememelerinin "ırka dayalı ayrımcılık" teşkil ettiği belirtildi.

Hükümetin, belediyeleri Ukraynalı mültecileri almaları için baskı oluşturduğunu ama diğer etnik gruplardan mülteciler için belediyelere herhangi bir telkinde bulunmadığı kaydedildi.

AB mevzuatında Ukraynalılara özel bir ayrıcalık yok

Avrupa Birliği (AB) mevzuatlarının Ukraynalılara diğer mülteci gruplardan daha farklı muamele edilmesine imkan vermediği söylenen açıklamada, sadece diğer mültecilerden daha zor durumda olan gruplar için istisna uygulanabileceği ifade edildi.

Ne olmuştu?

Ukraynalı mültecilere geçici barınma merkezlerinde ve bazı kamu binalarına yer açılması nedeniyle mülteci iltica merkezlerinde yer sorunları artmış ve belediyeler Ukraynalı mülteciler dışındaki grupları barındırmayı reddetmişti.

Hollanda'ya gelen Ukraynalı mültecilere hızlıca geçici oturum hakkı, çalışma hakkı, haftalık ve aylık ödemeler verilmiş, Ukraynalı öğrenciler için okullarda ayrı sınıflar oluşturulmuştu.

Hollanda ve Almanya'da işverenlerden başörtülülere ayrımcılık

 

2021 yılında Hollanda'da ayrımcılık şikayetleri arttı

 

BM'den mültecilere yönelik ayrımcılığa tepki

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)