BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda Başbakanı: Türkiye'yi anlıyoruz ama...----

Hollanda Başbakanı: Türkiye'yi anlıyoruz ama...

Hollanda Başbakanı: Türkiye'yi anlıyoruz ama...
11 Mart 2017 - 17:15 www.finansgundem.com

Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçuş iznini 'güvenlik' gerekçesiyle iptal ettiğini açıkladı

Almanya'dan sonra Hollanda ile de yaşanan 'toplantı' krizinde, Hollanda'dan gerilimi daha da artıracak bir hamle geldi. Skandal bir karara imza atan Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etti. Hollanda hükümetinin, Çavuşoğlu'nun inişine izin vermemesi nedeniyle, planlanan etkinlik tamamen iptal edildi. Bu gelişmelerin ardından Hollanda'nın Ankara Maslahatgüzar'ı Dışişleri'ne çağrıldı. Az önce ise Hollanda Başbakanı Mark Rutte'den yeni bir açıklama geldi. Reuters'ın haberine göre Rutte, "Türkiye'nin öfkesini anlıyorum. Ancak 'Nazi' açıklaması çok uygunsuzdu" dedi.

Almanya'dan sonra Hollanda ile de yaşanan 'toplantı' krizinde, Hollanda'dan gerilimi daha da artıracak bir karar geldi. Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun iniş iznini iptal ettiği belirtildi. Rotterdam Başkonsolosluğu Konutu'nda konuşma yapmak için Hollanda'ya gidecek olan Bakan Çavuşoğlu, iniş izninin iptal edildiğini, Bahçeşehir Üniversitesi'nde yaptığı konuşma sırasında açıkladı.

Associated Press'in haberine göre, Hollanda hükümetinden yapılan açıklamada, Çavuşoğlu'nun ziyaretinin "kamu düzeni ve güvenliğine risk" oluşturduğu gerekçesiyle iznin iptal edildiği belirtildi.

Türk yetkililerin Hollanda'da referandum kampanyası yapmasına karşı çıkan Hollanda hükümetinin açıklamasında, Türkiye'den yapılan "yaptırım tehdidinin", sorunun makul şekilde çözümünü imkansız hale getirdiği savunuldu ve bu nedenle de uçuş izninin geri çekildiği belirtildi.

Son dakika: Hollanda Başbakanı: Türkiyenin öfkesini anlıyoruz ama...Hollanda hükümetinin açıklaması, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin resmi Facebook hesabında yayımlandı.

Hollanda'nın olayların gelişiminden üzüntü duyduğu ve Türkiye ile diyalogda kararlı olduğu ifade edilen açıklamada, "Hollanda ve Türkiye arasında dostça bir ilişki var. Bu çerçevede kabul edilebilir bir çözüm arandı" ifadesine yer verildi.

"İTİRAZIMIZ YOK" DENİLDİ AMA...
Türk kökenli birçok Hollandalıların, anayasa değişikliği referandumunda oy kullanacağı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Hollanda hükümetinin bu konuda onları bilgilendirmek ülkemizde toplantılar yapılmasına bir itirazı yok. Bu toplantıların, toplumuzda gerginliği artırmaması ve toplantı yapmak isteyenlerin, kamu düzeni ve güvenliğin sağlanabilmesi için yetkili makamların talimatlarına uyması gerekiyor. Türk hükümetinin, bu husustaki kurallara saygı göstermek istemediği not edilmeli."

DHA'ya konuşan Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre ise Hollanda iniş izninin iptaliyle ilgili gerekçe bildirmedi. Bakan Çavuşoğlu, daha önce planlanan etkinliklerinin iptal edilmesi üzerine, bu akşam Rotterdam Başkonsolosluğu Konutu'nda konuşma yapmayı planlıyordu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)