BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHisarcıklıoğlu da halka arza geldi!----

Hisarcıklıoğlu da halka arza geldi!

Hisarcıklıoğlu da halka arza geldi!
15 Nisan 2013 - 07:17 www.finansgundem.com

Halka açılma modasına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı

Hisarcıklıoğlu ile birlikte dayısı ve Nuhun Ankara Makarnası Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Eskiyapan, CHP Milletvekili Sinan Aygün, ATO Başkanı Salih Bezci gibi 53 kişinin ortak olduğu Panora AVM, halka açılmaya hazırlanıyor. Hem de büyük bir sürprizle. Halka açılmak için Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı’na dönüşen şirket, bugüne kadar borsada görülmemiş bir taahhütte bulunacak. Hürriyet'in haberine göre, her yıl dağıtılabilir kârının en az yüzde 75’ini nakit olarak yatırımcılara dağıtacak. Başkent’in gözde alışveriş merkezi ve yaşam alanlarından olan Panora AVM, Merkez Müteahhitlik adıyla kurulan 53 ortaklı bir şirket tarafından yapıldı. Ortakların şirketteki hisseleri yüzde bir ile yüzde 15 arasında değişiyor. 2007 yılı Aralık ayında hizmete açılan Panora AVM, 5 yıllık süre içinde üst gelir grubuna sahip müşterilerin tercih ettiği bir alışveriş merkezi ve yaşam alanı haline geldi. Sadece alışveriş ve yeme-içme mekanlarıyla değil, alışılmışın dışında amfi tiyatrosu, kültür merkezi, açık ve kapalı spor merkeziyle Ankaralılar için yaşam merkezlerinden biri oldu.
KÂR DAĞITMA GARANTİSİ
Panora GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sacit Güran ve Genel Müdür Güçlü Gönenç, bir grup gazeteciyle sohbet toplantısı düzenledi. Güran, Panora GYO’nun yüzde 25’ini halka arz etmek için SPK ve Borsa’ya başvurduklarını belirterek, halka arzın sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle yapılacağını bildirdi. Güran, “Panora GYO, Borsa İstanbul’da dağıtılabilir karın en az yüzde 75’ini nakit temettü olarak dağıtmayı esas sözleşme ile taahhüt eden tek şirket olacak” dedi. Deniz Yatırım’ın liderliğinde yapılacak halka arzı Mayıs ayı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirten Güran, “Hesapsız, plansız yapılan tüm yatırımlar hangi sektörde olursa olsun, sıkıntıya girer. Ama Panora GYO, yatırımını tamamlamış, borçsuz, düzenli kira geliri ve istikrarlı karı olan ve bu karını ortaklarıyla paylaşan, yüzde 100 doluluk oranına sahip bir şirket” diye konuştu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)