BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHindistan’dan sürpriz faiz indirimi ----

Hindistan’dan sürpriz faiz indirimi

Hindistan’dan sürpriz faiz indirimi
04 Mart 2015 - 08:16 www.finansgundem.com

Hindistan Merkez Bankası beklenmedik bir şekilde bu yıl ikinci kez faiz oranlarını düşürdü

Hindistan Merkez Bankası beklenmedik bir şekilde bu yıl ikinci kez faiz oranlarında indirim kararı alarak Başbakan Marendra Modi’nin ilk yıllık bütçesi için onay sinyali verdi.

Merkez bankası Guvernörü Raghuram Rajan Çarşamba günü yaptığı açıklama ile gösterge repo oranının yüzde 7.75’ten yüzde 7.5’e düşürüldüğünü belirtti. Rajan, bankanın enflasyon oranını bu mali yılda başlayarak Mart 2017 itibarıyla iki yıllık bir periyot sonuna kadar yüzde 4 ile eksi yüzde 2 hedef aralığının “orta noktasına” getirme arayışına gireceğini ifade etti. Rajan, merkez bankasının ekonomideki zayıflığa bağlı olarak ve hükümet ile resmi bir enflasyon hedefi üzerinde fikir birliği sağlamalarının ardından harekete geçtiklerini söyledi.

Rajan, “Mali konsolidasyon programı, ertelenmiş olması ile birlikte hükümetlerin işbirlikçi olması halinde nitelikte dengeleme sağlayabilir. Düşük kapasite kullanımı, üretimin hala zayıf olan göstergeleri ve düşük kredi alımı dikkate alındığında merkez bankasının parasal uyumlaştırmada müsait alanı kullanmak için politika aksiyonunda önleyici olması gereklidir” dedi.

Merkez bankasının söz konusu kararı, Modi’nin ekonomik büyümeyi desteklemek için kurumsal vergi indirimleri yoluyla ve altyapı harcamalarının artırılması ile bütçe açığı hedeflerini geri itmesinin dört gün ardından geldi.  Türkiye’den Çin’e bir düzineden fazla merkez bankası, petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyonu yavaşlatması ile 2015 yılında politikada gevşemeye gitti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)