BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHindistan'da 'Merkez' savaşı----

Hindistan'da 'Merkez' savaşı

Hindistan'da 'Merkez' savaşı
05 Ağustos 2015 - 19:51 www.finansgundem.com

Hindistan'da Merkez Bankası ile hükümet arasında "ekonomi" tartışması çıktı

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artışına yaklaşması ile gelişen ekonomilerde telaş artıyor. Endişe eden ülkelerin arasında, yapısal reformların geciktiği Hindistan yer alıyor.

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Raghuram Rajan, bir yandan enflasyon endişelerini gidermesi için hükümetin baskısı altında kalırken, öte yandan da Modi yönetimine maliye ve denetleme gibi konulardaki reformları yapma çağrısında bulundu.

Rajan'a göre aralarında ulusal satış vergisi ve mülkiyet yasalarının da bulunduğu bir takım kanunun çıkması, ABD'nin faiz artışına yaklaşması ile gelişen piyasalarda yaşanabilecek sermaye çıkışının yaklaştığı şu dönemde Hindistan'ın bağışıklığını artıracak. Rajan aynı zamanda kendisine hükümet tarafından verilen enflasyon hedefine ulaşmaya çalıştığını belirterek, kendi görüşünü savundu.

Bloomberg TV'ye konuşan Rajan şunları söyledi: "Bazı reformlar konusunda netliğin ortaya çıkması iyi olacaktır. Bu yolla yurt dışına sağlam bir mesaj verebiliriz. Böylece Hindistan'ın halen ilerlediği yönünde bir sinyal vererek, bu gibi sarsıntı durumlarında güvenli liman konumumuzu sürdürebiliriz" diye konuştu.

Bu yılki üç Faiz indiriminin ardından Salı günü faizleri sabit bırakan Rajan, küresel endişelerin Çin ve Brezilya gibi ülkelere döndüğü bir dönemde rehavete kapılınmaması gerektiğini ifade etti.

S&P BSE Sensex Endeksi, 2014'teki yüzde 3'lük artışın ardından bu yıl yalnızca yüzde 3 yukarıda seyrediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)