BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHindistan'da kaplan nüfusu hedefi tutmadı----

Hindistan'da kaplan nüfusu hedefi tutmadı

Hindistan'da kaplan nüfusu hedefi tutmadı
28 Temmuz 2021 - 16:27 www.finansgundem.com

Hindistan nesli tükenme tehlikesi altındaki kaplan nüfusunu artırmayı hedefliyordu ancak ülkedeki kaplan nüfusu istenilen seviyeye gelemedi.

Hindistan Vahşi Yaşam Çalışmaları Merkezi Yöneticisi K. Ullas Karanth, 29 Temmuz Dünya Kaplan Günü öncesinde ülkedeki kaplan nüfusu hakkında bilgi verdi.

Karanth, geçen 50 yılda gösterilen çabalar sonucu Hindistan'da kaplan nüfusunun 3 bin civarına çıktığını ve ülkedeki doğal yaşam koşullarının 15 bin kaplana ev sahipliği yapmaya elverişli olduğunu vurguladı.

7 yılda 741 kaplan dünyaya geldi

Kaplan sayısını istedikleri rakama ulaştıramadıklarını ifade eden Karanth, 2014 yılından bu yana kaplan nüfusuna yalnızca 741 yeni üyenin katıldığını söyledi.

Karanth, şehirleşmeden ziyade kaçak avlanmanın, ormansızlaşmanın, sığır otlatmanın ve otoyol yapımlarının, kaplan nüfusunun çoğalmasını engelleyen faktörler olduğunu, yalnızca güzel korunan bölgelerde üremenin iyi olduğunu söyledi.

Nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinde

K. Ullas Karanth, Hindistan'ın Nepal, Butan ve Bangladeş ile kaplanların korunması konusunda iş birliği yaptığını da sözlerine ekledi.

Bir zamanlar geniş bir coğrafyada yaşayan kaplanlar, bugün Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) nesli tükenme tehdidi altındaki hayvanlar listesinde yer alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)