BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHindistan'a döviz zorlaması----

Hindistan'a döviz zorlaması

Hindistan'a döviz zorlaması
03 Eylül 2013 - 07:37 www.finansgundem.com

Hint hükümetinden döviz rezervlerini artırması isteniyor

Politika yapıcıların rupideki düşüşle baş etmeye çalıştığı Hindistan'da 2009'dan bu yana görülen en zayıf büyüme, hükümet üzerindeki döviz rezervlerini artırma baskısını artırıyor. Hindistan, BRIC ülkeleri arasında en düşük döviz rezervlerine sahip olan ülke konumunda bulunuyor.
Ülkenin rezervleri 2011'de zirveye ulaşmasından bu yana yüzde 13 azalarak 278 milyar dolara gerileyerek, 7 aylık ithalata eşit sevide seyrediyor. Bank of America Merrill Lynch, Hindistan'ın kurdaki itikrar için en azından 10 aylık ithalatı karşılayacak düzeyde döviz rezervlerine sahip olması gerektiğini tahmin etse de, 10 aylık ithalatların karşılığı da Brezilya, Rusya ve Çin'in ortalamasının yarısına eşit.
Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'in rupideki güveni artırması için olası seçenekleri arasında Hindistan'ın ilk dolar tahvillerini çıkarması, ülke dışındaki Hintliler'in kaynaklarını çekecek bir mevduat programı ve çift taraflı döviz swap anlaşmaları bulunuyor. Rezervlerin artırılması, para birimini, yatırımları canlandırma çabaları için risk teşkil edecek faiz artışı ihtiyacını ortadan kaldırabilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)