BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Hindistan Rusya ile ticarette rupi kullanacak----

Hindistan Rusya ile ticarette rupi kullanacak

 Hindistan Rusya ile ticarette rupi kullanacak
12 Aralık 2022 - 17:47 www.finansgundem.com

Rusya ve Hindistan yıl sonuna kadar ticari ödemelerde rupi kullanmaya başlayacak

Hindistan, Ukrayna savaşı sonrası finansal sistemlerine ağır yaptırımlar uygulanan Rusya ile ticaretinin aksamaması için alternatif yollar arıyor. Rusya’ya uygulanan yaptırımların iki ülke ticareti üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak için hükümet harekete geçti.

Hindistan’da yayınlanan Mint gazetesi'nin,  Hindistan İhracatçı Kuruluşları Federasyonu (FIEO) Genel Müdürü ve CEO’su Ajay Sahai’ye atıfla verdiği habere göre Hindistan, önümüzdeki haftadan itibaren Rusya ile yapılan ticaret kapsamında ödemelerde Hindistan rupisi kullanabilecek.

“Rusya ile ticari işlemlerin yeni ödeme sistemi üzerinden önümüzdeki haftadan itibaren bazı teslimatlar için yapılması bekleniyor” diyen Hint yetkili, ihracatçıların ve ithalatçıların hesap açmak için bankalara başvurmaya başladıklarını ifade etti.

Hindistan hükümetinden bir kaynak ise 5 ila 6 Rus bankasının uluslararası ticari ödemeleri kolaylaştırmak adına rupi hesapları açmak için izin aldıklarını aktardı.

İsmi açıklanmayan Hint yetkili, “Örneğin, IndusInd Bank'ta altı muhabir hesap (yerel para birimi veya üçüncü bir ülkenin para birimi ile ödeme yapmak için yabancı bir banka tarafından yerleşik bir bankada açılan hesap) açılmış bulunuyor, bu da altı farklı Rus bankasının bankada hesap açtığı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Mint daha önce Rusya ve Hindistan’ın, Batı’nın Moskova’ya uyguladığı yaptırımların ardından geçen ilkbaharda ticari ödemelerde dolar ve euro yerine ulusal para birimlerinin kullanılacağı bir mekanizma oluşturma konusunu görüşmeye başladığını, parasal işlemlerde Çin yuanı dahil olmak üzere üçüncü bir ülkenin para birimini kullanma seçeneğinin de dışlanmadığını yazmıştı.

Rusya’nın Çin ve Hindistan’a petrol ihracatında artış

 

Hindistan gaz ithalatını hızlandıracak

 

Hindistan, Rusya'dan petrol almaya devam edecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)