BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHindistan, Rusya'dan petrol almaya devam edecek----

Hindistan, Rusya'dan petrol almaya devam edecek

Hindistan, Rusya'dan petrol almaya devam edecek
05 Aralık 2022 - 17:15 www.finansgundem.com

Hindistan, kendi enerji ihtiyaçlarına öncelik vererek Rusya'dan petrol tedarikine devam etmeyi planlıyor.

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, ülkesini ziyaret eden Alman mevkidaşı Annalena Baerbock'la yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Avrupa ülkelerinin kendi enerji ihtiyaçlarını öncelerken Hindistan'dan başka türlü davranmasını istemelerinin doğru olmadığını kaydeden Jaishankar, "Avrupa, kendi seçimini yapacak. Bu onların hakkı." ifadelerini kullandı.

Jaishankar, petrol fiyatına ilişkin bilgi paylaşmadı ancak Hindistan'dan daha çok Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'dan fosil yakıt ithal ettiğine dikkati çekti.

Jaishankar'ın açıklaması, Batı ülkelerinin Moskova'nın petrol ihracatından elde ettiği geliri azaltabilmek için tavan fiyat uygulanmasına yönelik baskı yapmasının ardından geldi.

Hint yetkililer, düşük petrol fiyatının Hindistan'a fayda sağladığını kaydederek, Rusya'dan petrol satın alınmasını savunuyor.

Hindistan, şimdiye kadar G7 ülkeleri ve Avrupa Birliği tarafından Rus petrolü için belirlenen ve bugün aktifleştirilen 60 dolarlık tavan fiyata uymamıştı.

Hindistan ve Rusya ilişkileri

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından bu yana Hindistan, düzenli olarak Rusya'dan indirimli petrol ithalatına devam etti.

Ülke basınına göre, Hindistan'ın Rusya'dan petrol ithalatı, Ekim 2022'de rekor seviyeye ulaştı ve Rusya, günlük ithal edilen varil miktarı açısından Hindistan'ın en büyük petrol tedarikçisi haline geldi.

Moskova'ya uygulanan Batılı yaptırımları desteklemeyen Hindistan, Ukrayna'da "şiddetin derhal sonlandırılması" çağrısında bulunuyor.

Rusya, Pakistan'a indirimli petrol sağlayacak

 

Asya, Rus petrolünü daha pahalıya alıyor

 

Rusya'dan petrole tavan fiyat uygulamasına rest: Kabul etmeyeceğiz

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)