BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHindistan ekonomiyi likiditeye boğacak----

Hindistan ekonomiyi likiditeye boğacak

Hindistan ekonomiyi likiditeye boğacak
21 Mart 2022 - 17:05 www.finansgundem.com

Hindistan Merkez Bankası Başkanı yaptığı açıklamada ülkesinin ekonomik yapısının ABD'den farklı olduğunu ve bu yüzden ekonomik toparlanmayı desteklemek için bol likidite sağlayacaklarını belirti.

Hindistan Merkez Bankası (RBI) Başkanı Shaktikanta Das, yüksek enflasyonun Asya’nın en büyük üçüncü ekonomisi olan ülkesi için çok büyük bir tehdit olmadığını belirterek bankanın ekonomik toparlanmayı desteklemek için yeterince likidite sağlayacağını belirtti.

Bloomberght'de yer alan haberde, Das, Pazartesi günü yaptığı açıklamada bankanın büyümeye destek vermeye devam edeceğini ve para politikasında yapılacak erken bir sıkılaşmanın talebe zarar vereceğini kaydetti. Bu açıklama Das’ın geçtiğimiz ay Hindistan’daki enflasyonun doğası gereği ABD’den farklı olduğunu dolayısıyla borçlanma oranlarını yükseltmek için ABD ile koordineli gitmek gibi bir aceleleri olmadığı görüşünde bir değişiklik olmadığına işaret ediyor.

Savaş öngörülerde güncellemelere neden oldu

Bununla birlikte Ukrayna’daki savaşın RBI’nın zararsız enflasyon görünümünü tehdit etmesi sonrası Das, bankanın Nisan ayında başlayacak önümüzdeki yıl için yüzde 4,5’luk enflasyon öngörüsünün güncellenmesi gerektiğini kabul etti.

Das, pandemi ve jeopolitik risklerin bankayı yenilikçi olmaya ittiğini belirtirken yaşanan savaştan dolayı ekonominin gördüğü zararın son derece marjinal olduğunu ekledi.

"Enflasyon tedarik kaynaklı ve geçişken"

Yılın ilk iki ayında enflasyon bankanın yüzde 6’lık üst limitine ulaşsa da RBI bu durumun tedarik kaynaklı ve geçişken olduğu görüşünü korumaya devam ediyor. Bununla birlikte önümüzdeki mali yıl için büyüme tahminini yüze 8,9’dan yüzde 7,8’e çekti.

Merkez Bankası’nın fiyat istikrarı görevinin bilincinde olduğunu vurgulayan Das, tedarik tarafındaki sorunları çözmenin hükümetin işi olduğunu söyledi.

Yaklaşık iki yıldır rekor düşük seviyede faiz oranlarını sabit tutan ve üç senedir uyumlu bir politika izleyen Para Politikası Komitesi’nin altı üyesi önümüzdeki ay toplanarak politikayı gözden geçirecekler.

Das, toplantıya açık fikirli olarak gireceğini belirtse de bunun bir sonraki politika kararına dair bir sinyal ya da yönlendirme olmadığının altını çizdi.

Çin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranını değiştirmedi

 

Mısır Merkez Bankası Faiz artırdı

 

Rusya'dan korkutan petrol açıklaması! 300 dolara çıkabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)