BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHindistan 3. kez faiz indirdi----

Hindistan 3. kez faiz indirdi

Hindistan 3. kez faiz indirdi
02 Haziran 2015 - 08:48 www.finansgundem.com

Hindistan Merkez Bankası, büyümeyi desteklemek amacıyla üçüncü kez faiz indirimi kararı aldı

Hindistan Merkez Bankası, Salı günü Bombay’den yapılan açıklamaya göre, gösterge repo faizi oranını yüzde 7.5’ten yüzde 7.25’e düşürdü.

Söz konusu karar ile faiz oranı Eylül 2013’ten bu yana en düşük seviyeye çekilmiş oldu. Bloomberg News anketine katılan 41 ekonomisttin 33’ü kararı doğru şekilde tahmin etti. Yedi ekonomist bir değişiklik yapılmayacağı tahmininde bulunurken, bir ekonomist 50 baz puanlık bir indirim öngördü.

Rajan konu ile ilgili şöyle konuştu:

“Muson yağmurlarının enflasyonu nasıl etkileyeceği ile ilgili belirsizliğin ortadan kalkması için muhafazakar strateji beklemek olur. Ancak yatırımların zayıf olması, bugüne daha uygun bir duruşun önden yüklemeli bir faiz indirimine gidilmesi olduğu anlamına geliyor. Daha sonra, belirsizliğin giderilmesi için veriler beklenebilir. Bu sırada bankalar önceden gerçekleştirilen Faiz indirimlerini kredi faizlerine yansıtmalılar” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)