BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHidroksiklorokinden sonra Trump'ın yeni umudu: İnsülin ----

Hidroksiklorokinden sonra Trump'ın yeni umudu: İnsülin

Hidroksiklorokinden sonra Trump'ın yeni umudu: İnsülin
27 Mayıs 2020 - 13:40 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump, korona virüs için kullandığı ve DSÖ'nün askıya aldığı hidroksiklorokin ilacının ardından şeker hastalarının kullandığı insülinin kullanımının yollarını araştırıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, şeker hastalarına reçete edilen bir hormon olan insülinin fiyatını düşürme planlarını duyururken, ‘ilacın cazibesine kendisi kapıldı’.

Trump, “Ben insülin kullanmıyorum. Kullanmalı mıyım? Ha? Bu konuyu hiç düşünmedim. Ama pek çok insanın çok kötü etkilendiğini biliyorum, değil mi? İnanılmaz” dedi.

'Sayın Başkan, sizin ve benim gibi insanlar...'

Trump, bir gazetecinin kendisine neden insülin almak istediğini sorması üzerine, cevaplaması için ABD Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Jerome Adams’ı işaret etti.

Trump’a sabırlı bir şekilde konuyu açıklayan Adams, “Sizin vücudunuz, Sayın Başkan, aslında insülini endojen (içsel) olarak üretiyor. Sizin ve benim gibi insanlar, bizler, kendi insülinimizi kendimiz yapıyoruz. Bu yüzden evet, insülin kullanıyoruz, ama onu kendimiz yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Trump’ın bilinen bir şeker hastalığı bulunmuyor.

ABD'de 30 milyondan fazla şeker hastası var

Tip 1 diyabet hastalarında pankreas insülin üretemiyor. Bu durumda olanların günde birkaç  doz insülin alması gerekiyor. Tip 1 hastalarının tümü ve insülini gerektiği gibi kullanamayan Tip 2 hastalarının bir kısmı ilaca gereksinim duyuyor. Tip 1 hastalarının tersine, Tip 2 hastalar, sağlıklı diyetler ve egzersiz sayesinde insüline daha az bağımlı yaşayabiliyor.

Ulusal Diyabet istatistikleri Raporu’nun 2017 yılı verilerine göre ABD’de 30.3 milyondan fazla şeker hastası var. Bunların yüzde 90 ila 95’ini Tip 2 diyabet hastaları oluşturuyor.

Trump daha önce korona virüse karşı önlem amaçlı hidroksiklorokin ilacı kullandığını açıklamıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise bu hafta yaptığı açıklamada güvenlik endişeleri nedeniyle hidroksiklorokin üzerine yapılan klinik araştırmaları geçici süreliğine durdurma kararı almıştı.

Trump'ın kullandığı ilaç 'ölümcül' çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)