BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHesabınıza bir göz atın----

Hesabınıza bir göz atın

Hesabınıza bir göz atın
12 Şubat 2013 - 15:05 www.finansgundem.com

Zaman aşımına uğramak üzere olan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar, TBB'nin internet sitesinden takip edilebiliyor

Yapılan açıklamaya göre TBB, vatandaşların bankalarda unuttuğu hesapları için ''www.zamanasimi.org/tbb'' internet sitesini hizmete sundu. Bankalarda zaman aşımına uğramak üzere olan hesap bilgileri, TBB'nin internet sitesindeki arama motorunda görüntülenebiliyor.
5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar, on yıl içinde aranmaması halinde zaman aşımına tabi oluyor. TBB'nin hizmete sunduğu internet sitesinde yapılan sorgulamada isim ve hesap bilgilerini bulan kişilerin, hesaplarını kapatabilmeleri için 15 Haziran 2013 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu bankaların şubelerine geçerli kimlik kartı ile başvurmaları gerekiyor.
Vatandaşların başvurmamaları halinde yasa gereği zaman aşımına uğrayacak mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakları gelir kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devrediliyor.
15 Haziran 2013'e kadar zaman aşımına uğrayacak mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların listesine, mayıs ayı sonuna kadar TBB internet sitesinden ulaşılabilecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)