BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHerkes bankacı olmak istiyor----

Herkes bankacı olmak istiyor

Herkes bankacı olmak istiyor
10 Nisan 2013 - 10:46 www.finansgundem.com

Yenibiris.com verilerine göre, 2013’ün ilk çeyreğinde iş ilanlarına başvurular yüzde 125 arttı, bankacılık-finans en çok başvuru yapılan sektör oldu

Yenibiris.com verilerine göre, 2013’ün ilk çeyreğinde en çok yapı-inşaat, turizm-otelcilik ve sağlık-tıp sektörlerinde eleman ilanı yayınlandı. Geçen yılın aynı dönemine göre iş ilanlarına başvurular  yüzde 125 artarken, bankacılık-finans en çok başvuru yapılan sektör oldu.
 
İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com’un işverenlerin ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda hazırladığı Yenibiris.com İstihdam Raporu’nun 2013 ilk çeyrek sonuçları açıklandı. Yapı-inşaat sektörü, en çok ilan veren sektörler arasında ilk çeyrekte yüzde 9,35’le yine listenin en üst sırasındaki yerini korudu. Onu izleyen sektörlerse turizm-otelcilik (yüzde 6,30), sağlık-tıp (yüzde 6,19), eğitim (yüzde 6,11) ve gıda (yüzde 5,11) oldu.
 
En çok ilan yayınlayan 10 sektör
Yapı-İnşaat
Turizm-Otelcilik
Sağlık-Tıp
Eğitim
Gıda
Üretim-İmalat
Perakendecilik-Toptancılık
Tekstil
Bilişim
Otomotiv
 
Muhasebe elemanı, satış temsilcisi ve sekreter en çok aranan üç pozisyon!
İlk çeyrekte en çok aday aranan pozisyon muhasebe elemanı oldu. Yüzde 9,7 ile ilk sırada yer alan muhasebe elemanı pozisyonunun ardından satış temsilcisi (yüzde 9,2), sekreter (yüzde 4,8), inşaat mühendisi (yüzde 4,5) ve makine mühendisi (yüzde 4,5) pozisyonları listede yer aldı.
 
En çok aranan 10 pozisyon
Muhasebe Elemanı
Satış Temsilcisi
Sekreter
İnşaat Mühendisi
Makine Mühendisi
Yönetici Asistanı
Garson
Elektrik Mühendisi
İngilizce Öğretmeni
Çağrı Merkezi Elemanı
 
En çok başvuru yapılan üç sektör: Banka-finans, yapı-inşaat ve perakendecilik-toptancılık
Rapora göre ilanlara yapılan başvuru oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 125  oranında artış gösterdi. 2012’nin son çeyreği ile karşılaştırıldığında başvurular yüzde 49  arttı.
 
Geçen yılın aynı dönemi ve bir önceki çeyrekte olduğu gibi adayların en fazla tercih ettiği sektör banka-finans (yüzde 8,16) oldu. Banka-finansın ardından yapı-inşaat (yüzde 7,86), perakendecilik-toptancılık (yüzde 5,87), eğitim (yüzde 5,21), sağlık-tıp (yüzde 4,93), turizm-otelcilik (yüzde 4,66) sektörleri adayların en çok başvuru yaptığı diğer sektörler olarak öne çıktı.
 
En çok başvuru alan 10 sektör
Banka-Finans
Yapı-İnşaat
Perakendecilik-Toptancılık
Eğitim
Sağlık-Tıp
Turizm-Otelcilik
Tekstil
Üretim-İmalat
Gıda
Bilişim
 
Adayların gözde mesleği: Muhasebe Elemanı
Muhasebe elemanı pozisyonu başvuru oranı (yüzde 10,91) geçen dönemle yaklaşık aynı oranı koruyarak istikrarını sürdürdü. Bu çeyrekte yönetici asistanı pozisyonuna olan ilgide artış yaşandı. Muhasebe elemanının ardından en çok başvuru alan diğer pozisyonlar şu şekilde sıralandı: Satış temsilcisi (yüzde 8,03), yönetici asistanı (yüzde 6,40), sekreter (yüzde 5,32), güvenlik elemanı (yüzde 4,92), inşaat mühendisi (yüzde 4,62), garson (yüzde 4,49), depo elemanı (yüzde 2,29), resepsiyonist (yüzde 2,23), insan kaynakları uzmanı (yüzde 2,04).
 
En çok ilan yayınlanan iller ise geçen yılın aynı döneminde ve ilk çeyrekte olduğu gibi İstanbul (yüzde 60,22), Ankara (yüzde 8,11) ve İzmir (yüzde 6,13) oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre İstanbul’da yayınlanan ilan sayısı düşerken, İzmir’deki ilanlarda yaklaşık iki katı bir artış görüldü.
 
Yenibiris.com Genel Koordinatörü Burçak Pak Yılmaz, 2013 yılı ilk çeyrek istihdam sonuçlarını şöyle değerlendirdi: “İstihdam piyasasında 2013’ün ilk çeyreği, geçen yılın aynı dönemine göre daha hareketli geçti. İş başvurularında gördüğümüz yüzde 125’lik artış da dikkat çekici. Turizm sektörünün yaklaşan yüksek sezon nedeniyle eleman alımlarına hız verdiğini görüyoruz. 2013’e yeni yasal düzenlemelerle giren yapı-inşaat sektörü de kentsel dönüşüm, Mütekabiliyet Yasası, ulaştırma ve enerji projeleri, yurtdışı projelerinin farklı bölgelere dağılması ve Ortadoğu’da yeniden hareketlenmesi gibi faktörlerle yılın ilk çeyreğini işe alımlar açısından hareketli geçirdi. Bankacılık-finans sektörü ise, yeni mezunlara yönelik işe alım politikaları, kurumsal olması gibi sebeplerle bu dönemde de adayların en çok başvuru yaptığı sektörlerin başında geldi.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bankacı10 Nisan 2013 11:30

    12 yıllık bankacılık tecrübeme istinaden söylüyorum. Genel Müdürlük ve Bölge Müdürlükleri belki ama şubeciliği kesinlikle tavsiye etmiyorum. Arada uçurum var.Yazık olur gençler...