BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Her yaptığımız için tehdit denildi'----

'Her yaptığımız için tehdit denildi'

'Her yaptığımız için tehdit denildi'
18 Haziran 2013 - 13:47 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, katıldığı törende konuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Her yıl ithal ettiğimiz doğalgazdan 2023 yılına kadar 12 milyar dolar bir kesinti öngörüyoruz. Onun yerine yerli kaynaklardan imalat yapmayı düşünüyoruz." dedi.
Seyitömer Termik Santrali'nin Çelikler Holding'e devri için Rixos Otel'de düzenlenen törene katılan Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleştirmesinin tamamlandığını ve üretim şirketleriyle ilgili yapılacak çok iş olduğunu kaydetti. 2014'te üretim şirketleriyle ilgili çok ciddi mesafe kat edileceğini belirten Yıldız, 10 yıl önce açıkladıkları politikalarda, kamunun yatırımlarını azalttığı ama özel sektörün daha fazla yatırım yaptığını söyledi. Elektrik üretiminde özel sektörün payının her geçen gün arttığına dikkat çeken Yıldız, kamunun payınını ise yüzde 32'lere gerileceğini dile getirdi.
"İHALELERE RAĞBET ÇOK FAZLA"
Türkiye'nin doğalgaz ithalatını azaltma ve yerli kaynakları kullanmayla ilgili ciddi bir hareket içinde olduğunu ifade eden Yıldız, elde edilen bütün kömür rezervlerini hayata geçirdiklerini, Tufanbeyli'de, Soma'da, Tunçbilek'te, Bingöl Karlıova'da ihaleler yaptıkları ve ihalelere rağbetin çok fazla olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin çok ciddi kömür rezervleri olduğuna dikkat çeken Yıldız, Konya Karapınar, Afyonkarahisar Dinar, Eskişehir Alpu'da bu yöndeki yatırımların devam edeceğini bildirdi. Doğalgazın enejideki kullanımını ve cari açığı azaltmaya dönük yatırımların devam edeceğini belirten Yıldız, çevre faktörünü dikkate alarak kömür santrallerinin rehabilitasyonu için yaklaşık 1,5 milyon dolar yatırım yaptıklarını da kaydetti.
"HER YAPTIĞIMIZ İŞİN TEHDİT OLDUĞU SÖYLENDİ"
Yıldız konuşmasında, Türkiye'de 2002 yılının Kasım ayından bu yana oluşturulan siyasi istikrara sürekli tehditler gelmeye devam ettiğini ileri sürerek, şöyle devam etti:
"Enflasyonla, döviz fiyatlarıyla, 2003 yılı başında 1 Mart tezkeresiyle, paradan 6 sıfırın atılmasıyla her yaptığımız işlemin ülke için tehdit oluşturduğu söylendi, ama bir bir tüm bu badireleri atlattık. En son geldiğimiz noktada artık ağacın arkasından yapılan politikaların da bir tarafa bırakıldığı, bırakılmak zorunda kalındığı bir noktaya geldik. Artık ağaçlar da aradan çekilmiştir. Herkes söyleyeceğini söylemiştir ve Türkiye'nin 11 yılda çeşitli zorluklarla elde ettiği istikrarı 11 günde feda etmeye hiç niyeti yoktur. Bütün bu yaptığımız törenler... Şaka değil 2 milyar 250 bin dolarlık bir paradan söz ediyoruz. Bugün Türkiye'nin 2012'de enerjideki büyüme hızı Avrupa'daki bazı ülkelerin 6-7 yılık büyüme hızlarına denk geliyor. Bu çok önemli bir şey. Her yıl Türkiye kendisinden daha küçük bir ülkeyi yalnızca büyüme rakamları itibariyle Türkiye'ye ekliyor. Türkiye böyle bir büyüme hızına sahip."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)