BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHer alınan uçaktan pay alıyormuş!----

Her alınan uçaktan pay alıyormuş!

Her alınan uçaktan pay alıyormuş!
09 Mart 2013 - 10:37 www.finansgundem.com

Elektrik faturalarındaki TRT payı tepki çekerken, Türk Hava Yolları tarafından satın alınan her uçak için de, TRT’ye pay ödendiği ortaya çıktı

Elektrik faturalarındaki TRT payı tepki çekerken, Türk Hava Yolları tarafından satın alınan her uçak için de, TRT’ye pay ödendiği ortaya çıktı. Vatandaş, kullandığı elektrik bedelinin yüzde 2.36’sı oranında TRT’ye de zorunlu ödeme yapıyor. Vatan’ın haberine göre, THY tarafından satın alınan milyon dolarlık uçak bedellerinin onbinde birinin de, TRT kasasına gittiği açıklandı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Gümrük Kanun tasarısı ele alınırken, AK Partili milletvekilleri, THY'nin, ithal ettiği uçağın bedelinin 10 binde biri oranında ödediği TRT payının kaldırılmasını istediler ve bu konuda önerge verdiler.
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 'Ben vatandaş olarak elektrik faturamda TRT payı öderken, THY neden bundan muaf tutuluyor' dedi. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, hükümetin, vatandaşı bu yükten kurtarması gerekirken, THY'ye yeni imkan getirmesini eleştirdi.
CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ise 'Vatandaşa ödettiriliyor THY için neden ayrıcalık tanınıyor’’ dedi. Muhalefetin itirazı üzerine önerge geri çekildi.
TBMM Genel Kurulundaki görüşmeler sırasında bir değişiklik olmazsa, THY aldığı her uçak için TRT’ye pay ödemeye devam edecek. 227 uçağı bulunan THY önümüzdeki yıllarda 143 uçak daha alacak.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)