BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHer 100 TL'nin 14 TL'si kaçak bedeli ----

Her 100 TL'nin 14 TL'si kaçak bedeli

Her 100 TL'nin 14 TL'si kaçak bedeli
11 Nisan 2013 - 13:38 www.finansgundem.com

TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yeniden kaçağın faturalarda gizlenmesine onay verdiğini iddia etti

TÜDEF Genel Başkanı SıtkıYılmaz, "EPDK'nın görevi kayıp kaçağı gizlemek değil faturadan kaldırmaktır." şeklinde konuştu.Yılmaz, her 100 liralık elektrik faturasının 14,6 lirasının kaçak elektrik ücreti olduğunu da vurguladı.
Sıtkı Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kaçak elektriğin tahsili ve gizlemesinin hukuka aykırı bir uygulama olduğunu belirterek, "Bu uygulama tüketicileri hayal kırıklığına uğratmıştır. EPDK'nın görevi kaçağı gizlemek değil faturadan kaldırmaktır. Bu haksız uygulamaya tüketici itiraz etmektedir, isyan etmektedir. Bu uygulama sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Bir an önce bu uygulamaya son verilmelidir.' dedi.
TÜRKİYE'DE KAÇAK ORANI YÜZDE 14.6
OECD ülkelerinde kayıp kaçak oranı yüzde 7-8, Türkiye'de ise bu oranın yüzde 14.6 olarak uygulandığına işaret edenYılmaz, şöyle devam etti: 'Bu oran OECD ülkelerindeki oranının neredeyse 2 katıdır. Bu uygulama ile her yüz liralık elektrik faturasında tüketiciden 14.6 TL kaçak elektrik ücreti alınmaktadır. Devlet bu uygulama ile tüketicilerin Anayasa ve yasalardan kaynaklanan haklarını görmezden gelmektedir. Kayıp-kaçakla ilgili tüketicinin ve tüketici örgütlerimizin hukuk mücadelesi devam etmektedir. Danıştay'da açılan dava henüz sonuçlanmamıştır. Ancak, yerel mahkemelerin tüketici lehine verdiği kararlar mücadelemizde haklı olduğumuzu göstermektedir."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)