BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHedge fonlar 'içeriden' vuruldu----

Hedge fonlar 'içeriden' vuruldu

Hedge fonlar 'içeriden' vuruldu
29 Temmuz 2013 - 10:46 www.finansgundem.com

Riskten korunmak yerine risk alarak kazanç kovalayan hedge fonlar, global krizde yaşamadığı bir sorunla karşı karşıya

Son dönemde soruşturmalar ile de gündeme gelen hedge fonların hala cazip olup olmadığı tartışılıyor. Gazeteport'ta The Lira'nın özel haberine göre hedge fonlar, son dönemde krizde yaşamadığı sorunlarla başa çıkmaya çalışıyor. Ekonomik kriz süresinde iyi performans sergileyen hedge fonlarda son dönemde sıkıntı yaşıyor.

Özellikle bu tarafa gözlerin çevrilmesinde SAC hakkında çıkan haberler etkili oldu. 15 milyar dolarlık hedge fonu şirketi SAC Capital'ın etrafındaki yasal ağ sıkılaştı ve Amerikalı yetkililer geçtiğimiz perşembe günü şirket hakkında içeriden bilgi sızdırıldığı (insider trading) iddiasıyla soruşturma başlattı. Yetkililerin 7 yıldır devam eden soruşturmalarının ardından fon, 4 hisse senedi hilesi ve 1 para transferi sahtekârlığıyla itham edildi. Firma yanlış hiçbir şey yapmadığı konusunda iddialı olsa da dünyanın en başarılı hedge fonlarından SAC zor günler yaşıyor.
Kriz sonrasında 2009’da ekonomilerin iyileşme işareti göstermesi ile hedge fonları hisse senedi piyasalarında daha iyi gösterdi.
2010’da ortalama bir hisse senedine göre hedge fonlar yüzde 14.5 daha fazla kar sağladı. HFR Group tarafından yapılan araştırmada, aynı dönemde S&P 500’den ve temettüden yüzde 55 getiri sağlarken, hedge fonlarda yüzde 85 getiri sağlandı.
Son yıllarda bu getiri azalırken, piyasa uzmanları yatırımcılara hala uzun vadede hedge fonları düşünmeleri gerektikleri noktasında uyarıyor.
 Son üç yıllık dönemde iyi performans gösteremeyen hedge fonlar için hala tavsiyelerin değişmediğini dile getiren Cambridge Associates’tan Edward O’Malley, yatırımcılara hedge fonlardan çıkmalarını tavsiye etmediklerini açıkladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)