BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarHecoin battı paralar buhar oldu!----

Hecoin battı paralar buhar oldu!

Hecoin battı paralar buhar oldu!
24 Kasım 2021 - 08:33 www.finansgundem.com

Türkiye’de binlerce kullanıcısını mağdur eden Thodex vurgunundan sonra yeni bir vurgun daha patlak verdi.

Coin borsasında işlem yapan vatandaşların paraları bu kez de Hecoin’le buhar oldu. Tam ismi Heroes & Empires Coin olan şirket, geçen ekim ayında Yavuz Bunul isimli kişi tarafından Hint Okyanusu’nda bulunan Seyşeller adası merkezli olarak kuruldu. Şirket yetkilileri internet sitesi üzerinden Hecoin’in tanıtımını yaptı. Kendilerine ait telefon uygulaması da geliştiren firma, buradan ilk ön satışlarını gerçekleştirdi. Uygulamaya dünyaca ünlü kripto uygulamalarından para transferleri de sağlandı.

Hecoin şirketi, iddiaya göre sosyal medyada faaliyet gösteren coin fenomenlerine reklam yaptırdı. Fenomenler aracılığıyla binlerce kullanıcıya ulaşan Hecoin şirketi, ön satışında 20 bin aktif üyeye hizmet sağladı. Şirket hesabına binlerce dolar para gönderildi. Yoğun ilgi nedeniyle coin’lerin tane fiyatı 400 dolara kadar yükseldi. Hecoin’in tüm reklamlarında şirket yabancı bir firmaymış gibi gösterildi.

Bir gecede sıfırlandı

Hürriyet'in haberine göre, kripto alış ve satışlarının yapıldığı Hecoin uygulamasında önceki hafta sorunlar yaşanmaya başlandı. Uygulamada özellikle para çekme işlemleri yavaşladı. Dün gece ise Hecoin hisseleri sıfırı gördü. Dolandırıldığını anlayan binlerce kullanıcı Twitter’da şikayetlerde bulundu. Sabah saatlerinde ise Hecoin’in telefon uygulamaları kapandı. Kullanıcılar işlem yapamaz hale geldi. Son olarak da şirketin Amerika merkezli gösterilen Twitter hesabı da kapandı. Thodex vurgunun ardından Hecoin’de yaşanan skandal sonrası yüzlerce kişi mağdur oldu. Mağdur vatandaşlar sosyal medya hesaplarından Hecoin’i öneren fenomenlere tepki gösterdi. Yaşanan olayın ardından binlerce doların buhar olduğu iddia ediliyor.

ABD'de bankalara kripto para işlemleri için izin şartı

 

Brezilyalı kripto şirketi SoftBank desteğiyle büyüyor

 

Bankaların kripto para piyasasındaki rolü 2022'de netleşecek

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU24 Kasım 2021 17:12

    bende temmuz 2020 tarihinde 26.75 TL den aldım bizim parada döviz bazında % 100 aranın da buhar oldu.

  • Berber Bekri 24 Kasım 2021 12:54

    Hepsinin sonu bu şekilde olacak ders alan yok hala sepet havuz göl diyenler var uzak durun coingiller kriptogillerden uzak kazanabilirsin ilk etapta tavuk verirler başta ama kaz gibi yolmadan bırakmazlar oratada nasıl bir değer var neyin kazancı bu diye sormayan batınca bağırıyor..."BEDAVA PEYNİR FARE KAPANINDA OLUR "

  • Mucise Reis ;)24 Kasım 2021 10:28

    Bence...Kendi içinmde havuz kuran, alım satım yapılan ama aslında havuzda işlemler gerçekleşirken, aldıgı paralarıda banka hesaplarında tutan bir firma diye düşünüyorum... Yaşanan usd/tl paritesinde. tl erımesi akdar coınler arttıgından otomatıkman sistemleri çöktü. çunku  atıyorum yüzbin tl coın oldu 113 bin tl. durduk yere...Eğerki bu usd çok değişim olmasada idi, orta vade bu vurguncu buyur daha çok canlar yakar idi. yağtığı kendı havuz uygulamasında bir kaç par açekim transfer istendıgınde gerçekleştiremdi dukkanı kapattı belliki..Yada bankaya topladıklarını tek coıne atıp, sahte sanaş havuzunda alım-satım yapyıtacaktı komisyondan para kazanacaktı. yani usdk kur farkı artınca siştesi patladı. uzun vade bu sistemi surdururdu yoksa 8 ay 15 ay giderdi... 

  • Mucise Reis ;)24 Kasım 2021 09:59

    Ya yerli billi diyen bu furyada yer alan saçmalıklara bulaşmayın. Global ve dunyada bilinen firmalar ile çalışın. Bırak hesap açmayı ismini ilk kz duydum bu şeyin  :D Tosuncuklara yem olmayın.  Ülkemiz ekonomisi belli. Yerli milli vatan millet bağımsızlık ezan diyen cumaya gittiğini, Atatürkü ziyaret ettiğini göstere göstere yaşayanlardan ve yaptıklarınzan uzak durun.....

  • VATANDAS24 Kasım 2021 09:57

    SIFIR DEGERINDE OLAN BI SEYIN SIFIR DEGERINE DUSMESI "NORMAL" OLANDIR. DUNYA PARA PIYASALARINDAKI EN BUYUK KUR BALONU ISE DOLAR TL DE...DOLARIN ITIBARINI SAVUNMAK ADINA TRILYONLARCA DOLARLIK COIN PAZARININ DA BATIRILMASI LAZIM KI ABD FAIZ ARTTIRMADAN BASTIGI TUVALET KAGIDI MIKTARINI KERIZLER USTUNDEN ERITEBILSIN...BATMIS DURUMDAKI ABD NIN FAIZ ARTTIRMASINI BEKLEYEN ANCAK HAYAL GORMEKTEDIR.

  • yatırımcı24 Kasım 2021 10:56

     ABD batacak yıllardır duyduğum bir cümle. Fakat dünya tüketiminin %21 ABD de. Çin daha %12 lerde. Ayrıca rezerv parayı tutmaya devam ediyorlar. Dünyanın en borçlu ülkelerinden bir olabilir. fakat sonuçta hala en büyük markalar ABD den çıkıyor.

  • Ahmet Özbir24 Kasım 2021 09:13

    gayet güzel bir gelişme.

  • Bika24 Kasım 2021 09:02

    Bazı kriptocuların, faizsiz ev ve otomobil almak isteyenlerin paraları sıfırlanıyor. TL faizinde parasını tutanların parası eriyor. Kazananlar, döviz bazlı parasını alan müteahhitler.