BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHaznedar Grubu’nun yüzde 60’ı satılıyor----

Haznedar Grubu’nun yüzde 60’ı satılıyor

Haznedar Grubu’nun yüzde 60’ı satılıyor
11 Ağustos 2020 - 11:38 www.finansgundem.com

Fransız Imerys, 1929 yılında İsanbul'da kurulan Haznedar Grubu'nun yüzde 60 hissesini satın alacak

Endüstriyel minerallerin üretimi ve işlenmesinde uzmanlaşmış çok uluslu bir Fransız şirketi olan Imerys, Haznedar Grubu’nun %60’ını satın alıyor. Imerys’in şirketin geri kalan hisselerini satın alma opsiyonu da bulunuyor. Anlaşmanın 2020’nin dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Haznedar Grup 1929 yılında İstanbul’da kuruldu,1977’de Durer, 2003’te ise Vardar gruba eklendi. Grubun ürettiği ürünlerin yarıdan fazlası, 4 farklı kıtada 40’tan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Haznedar Group’un altında Haznedar Refrakter, Durer Refrakter (Refrakter: Ateşe dayanıklı malzeme) ve Vardar Dolomit (Dolomit: İnşaat, cam, boya, seramik, demir-çelik gibi farklı sektörlerde kullanılan mineral) olmak üzere üç farklı şirket bulunuyor. Şirket demir çelik, çimento, kireç, demir dışı metalurji, atık yıkama tesisleri, rafineri ve petrokimya tesisleri gibi sektörlere ürün sağlıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)