BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHazine'de nakit, Merkez'de altın stoku----

Hazine'de nakit, Merkez'de altın stoku

Hazine'de nakit, Merkez'de altın stoku
25 Ekim 2017 - 06:36 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Uğur Gürses, bugünkü yazısında, Hazine'nin bütçe açığının çok üstünde bir borçlanmaya gitmesinin ve Merkez Bankası'nın altın rezervini artırmasının nedenlerini sorguluyor. İşte Gürses'in o yazısı:

Devlet bütçesi yılın 9 ayında 31.6 milyar açık verdi. Orta Vadeli Program’a konulan tahminin güncellenmesiyle bu yılki bütçe açığının 61 milyar olacağı öngörülmüş.

İşin, açığı finanse etme tarafıyla görevli Hazine’nin nakit durumuna bakıldığında ise tablo şöyle; 9 aylık nakit açığı 40 milyar TL olurken, Hazine’nin yaptığı net borçlanma bunun çok üzerinde olmuş, 67 milyar TL ile. Açığın bir buçuk katından fazla yapılan borçlanma ile Hazine’nin kasasında yani Merkez Bankası’ndaki mevduat hesabında biriken fazla nakit tam 30 milyar TL olmuş.

Soru şu; Hazine neden görünen bir gelecekte ihtiyacı olmayan bir borçlanmayı yapıp, ilave bir nakit fazlası oluşturmayı tercih etti?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)