BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHazinecilere tatil yok----

Hazinecilere tatil yok

Hazinecilere tatil yok
11 Temmuz 2013 - 14:18 www.finansgundem.com

Bankaların hazine departmanı çalışanları için bu yaz çok sıcak geçiyor

Piyasalarda mayıs ayı sonunda başlayan ve hali hazırda devam eden yoğun tempo en çok bankaların hazine departmanlarında çalışanları etkiledi.
Merkez Bankası'nın her an piyasaya müdahil olması ve olabileceği beklentisi, bankaların hazine departmanlarında çalışanların yaz tatillerini ertelemelerine ve sıcak günleri ofislerinde geçirmelerine neden oluyor.
Dünya'ya konuşan bir bankacı, Merkez Bankası'nı izlemekten bitap düştüklerini belirterek şunları söyledi: "TCMB piyasanın hakimi. Her an bir şey olabilir diyerek bırakın tatili, ekranlarımızın ve telefonlarımızın başından ayrılamıyoruz. Öte yandan TCMB'nin yanında Fed ne yapar diye saat farkından dolayı bazı akşamlar uykusuz da kalıyoruz. Bu yaz ofiste geçecek gibi. Tatil planlarımızı sonbahara öteledik." Piyasa yapıcı bir bankanın hazine çalışanı ise, "Son bir ay çok zor geçti. Tatili unuttuk" diye konuştu.
Mayıs ayı sonunda 93 bin seviyelerinde olan BIST, bugün 72 bin seviyelerinde. Yüzde 4.65'lerde olan ve reel faizin eksilerde olduğu bileşik faizlerde yüzde 10'nun kapısı çalınmış durumda. Son zamanlarda piyasanın göstergesi niteliğindeki dolar ise 1.80 TL'lerden 1.95 TL seviyelerine geldi ve bu dönem içinde TCMB'nin döviz satım ihaleleri ile 6.2 milyar dolar sattı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)