BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHazine: TL kullanımını ve cazibesini artıracak uygulamalara devam edilecek----

Hazine: TL kullanımını ve cazibesini artıracak uygulamalara devam edilecek

Hazine: TL kullanımını ve cazibesini artıracak uygulamalara devam edilecek
10 Haziran 2022 - 09:16 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada TL'nin kullanımını ve cazibesini artıracak uygulamaların süreceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önlemler paketinin ardından yaptığı yeni açıklamada serbest piyasa kurallarından taviz verilmeden TL kullanımını artıracak uygulamalara devam edileceğini belirtti.

Küresel enflasyonist süreçten Türkiye'nin de etkilendiğini belirten açıklamada, "Bununla birlikte makro ekonomi politikamızda enflasyonla mücadele birincil önceliğini korumaktadır. Bu mücadelede kurumlar arası eşgüdümün önemi açık olup tüm kurumlarımız attığı adımlarda ortak mücadele anlayışıyla hareket etmektedir." denildi.

Açıklamada önümüzdeki dönemde ihtiyatlı maliye politikasına devam edileceği ve mali disiplinden asla taviz verilmeyeceği ifade edildi.

Hazine'nin açıklamasındaki diğer kısım ise şöyle:

"Beklentilerin yönetimi kapsamında ekonomide atılan adımlar ekonominin tüm paydaşlarıyla şeffaf ve eş zamanlı bir şekilde paylaşılacaktır. Maliye politikasında program hedeflerinden sapmadan büyüme, istihdam ve özellikle gelir dağılımını önceleyen uygulamalar devam edecektir. Kamu harcamalarında etkinliği artırarak, tasarruf sağlanacaktır. Zorunlu kamu giderleri dışındaki tüm alanlarda kontrol süreçleri etkinleştirilecek, böylece kamu harcamalarında etkinlik artırılarak tasarruf sağlanacaktır. Serbest piyasa kurallarından taviz vermeden, Türk Lirası kullanımını ve cazibesini artıracak uygulamalara devam edilecek."

GES'te detaylar belli oldu

 

BDDK'dan bireysel kredilere fren!

 

Ekonomistlerin 'gelire endeksli senet' için ilk yorumları

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)