BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHazine desteği ile hane başına 4 bin liralık sübvansiyon----

Hazine desteği ile hane başına 4 bin liralık sübvansiyon

Hazine desteği ile hane başına 4 bin liralık sübvansiyon
27 Aralık 2022 - 14:53 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "2021 yılında doğalgazda 69,3 milyar lira, elektrikte 11,5 milyar lira olmak üzere, toplamda 81 milyar liralık bir Hazine desteği ile hane başına yaklaşık 4 bin liralık sübvansiyon uyguladık." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Küresel petrol ve doğal gaz fiyatlarında yaşanan fiyat dalgalanmalarının yarattığı maliyet artışlarını vatandaşlara yansıtmamak için çalıştıklarını vurgulayan Bakan Nebati, şöyle devam etti:

"2021 yılında doğalgazda 69,3 milyar lira, elektrikte 11,5 milyar lira olmak üzere, toplamda 81 milyar liralık bir Hazine desteği ile hane başına yaklaşık 4 bin liralık sübvansiyon uyguladık. Bu yıl bu rakam 138 milyar lirayı bulmuş ve böylece sübvansiyon tutarı geçtiğimiz yıla göre %70 oranında artmıştır.

Önümüzdeki yıl da dar gelirli ve orta gelirli hane halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Hükümetimiz bu konudaki politikasını kararlılıkla sürdürecek.

Ayrıca yerli enerji kaynaklarımızın geliştirilmesiyle Hazine sübvansiyonlarının miktarı da düşecek. Bu kapsamda hedefimiz hane halkının ve sanayicinin enerji maliyetlerini mümkün olduğunca düşük tutmaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini paylaştığı, Türkiye'nin Sakarya ve Amasra Gaz Sahalarındaki toplam 710 milyar metreküplük doğalgaz rezervi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun."

Bakan Nebati, İTHİB üyeleriyle bir araya geldi

 

Bakan Nebati, İTO yönetimiyle görüştü

 

Bakan Nebati'den asgari ücret değerlendirmesi

 

Bakan Nebati: Enflasyonun aşağıya doğru hızla gittiğini birlikte yaşayacağız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)