BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHayırsız torunlara vasiyet tokadı----

Hayırsız torunlara vasiyet tokadı

Hayırsız torunlara vasiyet tokadı
10 Mart 2024 - 15:00 www.finansgundem.com

Dedelerini hayattayken çok az ziyaret eden torunlar mirastan pay alamayınca mahkemenin yolunu tuttu.

İngiltere'de yaşayan Frederick Ward'ın kendisini ziyaret etmeyen torunlarına servetinden çok az para bırakması ülkede gündem oldu...

Ward, 2020'de yaşamını yitirdiğinde 500 bin poundluk (yaklaşık 20 milyon TL) servetini iki çocuğuna bıraktı. Ward, ölen oğlu Fred Jr'ın beş kızını ise görmezden gelerek mirastan çıkarmıştı.

Akciğer rahatsızlığı nedeniyle üç kez hastaneye kaldırıldıktan sonra kendisini ziyaret etmedikleri için üzgün olduğunu söyleyen dede, çocuklara 50'şer sterlin (yaklaşık 2 bin TL) bırakmıştı.

Ward'ın 5 torunu dava açarak dedelerinin servetinin üçte birini almak için yasal süreç başlattı. Fakat önceki gün görülen duruşmada hakim torunların haksız olduğu ve Ward'ın parasını kendisini ziyaret etmeyen torunlarına vermeme gibi bir hakkı olduğuna kanaat getirdi.

Yüksek Mahkeme yargıcı James Brightwell 2018 tarihli vasiyetnamenin 'tamamen mantıklı' olduğuna hükmetti ve torunların 'hayal kırıklığına uğramış' büyükbabalarıyla 'çok sınırlı temasları' olduğunu ekledi.

"VASİYETNAMEYİ ZORLA DEĞİŞTİRDİLER" İDDİASI

Davayı reddeden Brightwell, "Bazıları, genel bir önerme olarak, bir vasiyetçinin çocuğu kendisinden önce vefat ettiğinde, genellikle mirasının eşit bir payını o çocuğun nesline bırakması gerektiği görüşünü benimseyebilir. Bununla birlikte, bunu yapmama ve kalanı ve dolayısıyla mirasın büyük kısmını hayatta kalan çocukları arasında paylaştırma kararının, makul bir vasiyetçinin yapamayacağı bir hüküm olduğu söylenemez" dedi.

Öfkeli torunlar, amcaları ve teyzelerinin dedelerini etkilediğini ve vasiyetnameyi değiştirmeye zorladığını iddia etmişti. Kızların babaları 2015 yılında yaşamını yitirmiş ve aile fertleri birbirlerinden uzaklaşmıştı.

Amcaları her bir yeğenine dedelerinin ölümünden sonra 50 pound (yaklaşık 2 bin TL) vermişti.

Harry Potter'ın Dumbledore'nun vasiyeti ortaya çıktı

 

İşte Prigojin'in vasiyeti: Tüm mal varlığını tek bir isme bıraktı!

 

Ivana Trump'ın vasiyeti açıklandı: Donald Trump’a şok!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çeviri11 Mart 2024 09:39

    En azından ölenin vefat eden oğlunun çocuklar olduğu için amcalar tamam da teyze ne alaka!! ALKIŞLAR BU HABERİ GEÇEN EKİP BAŞINA OLSUN.