BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHayali ihracatla 23 milyon dolarlık vurgun----

Hayali ihracatla 23 milyon dolarlık vurgun

Hayali ihracatla 23 milyon dolarlık vurgun
19 Eylül 2023 - 09:46 www.finansgundem.com

Hayali ihracat yaparak kamuyu 23 milyon 695 bin 443 dolar zarara uğratan şüphelilere yönelik İstanbul merkezli 6 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda 17 şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hayali ihracat yaparak devleti zarara sokanlarla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda tekstil işiyle uğraşan şüphelilerin, gümrük müdürlüklerine sahte banka dekontu ibraz ederek, düşük vergilerle ithalat yaptığı belirlendi.

Ekipler, hayali ihracattan elde edilen KDV iadelerinin cep telefonu ve lüks araçların ithalat vergilerinde mahsup olarak kullanıldığını da tespit etti.

Konuyla ilgili yaklaşık 1 yıl fiziki ve teknik takip yapan ekipler, 21 şüpheliyi tespit etti. Aralarında firma sahibi, gümrük müşaviri ve aracı kişilerin de bulunduğu 21 şüphelinin, usulsüz ihracat ithalat işlemleri sonucu kamuyu 23 milyon 695 bin 443 dolar zarara uğrattıkları ve KDV iadesinden kaynaklı 204 milyon dolarlık sahte fatura düzenledikleri belirlendi.

Ekipler, hayali ihracat yaptığı belirlenen 21 kişiye yönelik, İstanbul merkezli Ankara, Muğla, Bursa, Tekirdağ ve Diyarbakır’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 17 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

10 milyonluk hayali ihracat son anda önlendi

 

İstanbul'da hayali ihracat operasyonu

 

4 ilde hayali ihracat operasyonu

 

20'den fazla ilde hayali ihracat operasyonu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir19 Eylül 2023 12:43

    Ülkede toplanan vergilerin bir bölümü böyle hırsızlara gidiyo işte, devletin verdiği böyle destekleri ahlaksızlar kılıfına uydurup hortumluyor, tabi bunlar bunu yaparken tek başına yapmıyor, belli başlı konumdaki insanlardan destek alarak yapıyor sonra paraları bir güzel yiyorlar. Neresinden bakarsan bak rezalet yozlaşmış bir toplum