BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHavayolu sektörü krizin eşiğinde----

Havayolu sektörü krizin eşiğinde

Havayolu sektörü krizin eşiğinde
14 Mart 2020 - 09:00 www.finansgundem.com

IATA Başkanı: Korona virüs krizi 2-3 ay daha sürerse daha fazla havayolu şirketi çökebilir

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Başkanı Alexandre de Juniac koronavirüs krizinin iki veya üç ay daha devam etmesi halinde havayolu endüstrisinin daha fazla zarar görmesine ve daha fazla
konsolidasyona neden olabileceğini bildirdi.

Juniac, gelir kayıplarının Trump yönetiminin ABD'nin kıta Avrupası'nın çoğunda seyahat kısıtlmalarını açıklamasından önce, bir hafta önce tahmin ettiği 113 milyar doların muhtemelen üstünde olacağını belirtti.

Juniac, “Kısıtlamalar koyan tüm hükümetlerden ve özellikle ABD hükümetinden, bunu hafifletip hafifletmeyeceklerini belirlemek için kararı kalıcı olarak gözden geçirmelerini istiyoruz. Bu ne kadar erken o kadar iyi” dedi.

British Airways'in CEO'suna göre havayolları 'benzeri olmayan' krizle karşı karşıya 

British Airways'in CEO'su, havayolu endüstrisinin 'benzeri olmayan küresel büyüklükte bir kriz' ile karşı karşıya olduğu konusunda uyardı ve şirketin işten çıkarma, rotaları askıya alma ve uçaklarını yere indirmesi gerekebileceğini de sözlerine ekledi.

Financial Times tarafından görülen personele yönelik dahili bir mesajda, Alex Cruz, BA'nın her zamankinden daha finansal olarak dayanıklı ve güçlü bir bilançoya sahip olduğunu, ancak 'büyük baskı altında' olduğunu söyledi.

Lufthansa, devlet yardımı için başvuracak

Handelsblatt gazetesinin haberine göre Alman havayolu şirketi Lufthansa, koronavürüs krizi nedeniyle devlet yardımı için başvuracak.

THY'nin yemek şirketi 700 kişi işten çıkarttı

Türk Hava Yolları'nın (THY) uçuşlarında yemek hizmeti veren THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi, koronavirüs tehditi nedeniyle yaşanan yolcu düşüşünü gerekçe göstererek 700 kişiyi işten çıkardı.

Havayolu sektörü zor durumda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)