BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Havacılığın merkezi Konya olacak"----

"Havacılığın merkezi Konya olacak"

Havacılığın merkezi Konya olacak
18 Aralık 2013 - 22:56 www.finansgundem.com

THY YKB Hamdi Topçu: "Dünya sivil havacılık sektörünün merkezi batıdan doğuya doğru kayıyor. Merkez 2030 yılında Konya civarlarında denge bulacak"

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, dünya sivil havacılık sektörünün merkezinin batıdan doğuya doğru kaydığını belirterek, "Merkez 2030 yılında Konya civarlarında denge bulacak" dedi.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) düzenlediği "THY Bir Değişim Hikayesi" konulu konferansa katılan Topçu, THY'nin büyümesine ilişkin  değerlendirmelerde bulundu.

Yönetim Kuruluna geldikleri yıl 9 milyon 500 bin yolcu taşıdıklarını kaydeden Topçu, aynı yıl Lufthansa'nın 36 milyon yolcu taşıdığını ve "Allahım bize ne zaman nasip edeceksin 36 milyon yolcuyu" şeklinde dua ettiğini söyledi. Topçu, "Duamızı Allah kabul etti ve bugün elhamdülillah 48 milyon yolcu seviyesine geldik" dedi.

Topçu, "Dünya sivil havacılık sektörünün merkezi batıdan doğuya doğru kayıyor. Merkez 2030 yılında Konya civarlarında denge bulacak. Şu anda Avrupa'nın üzerinde bulunan merkez olma özelliği doğuya doğru gidiyor" diye konuştu.

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan da THY'nin takdire ve tebrike layık bir müessese olduğunu belirtti. Kutan, havacılık sektöründe birçok şirketin batmasına rağmen THY'nin bugün oldukça büyümüş olarak dim dik ayakta durmasının Türkiye açısından gurur kaynağı olduğuna dikkati çekti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)