BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHava durumu artık denizden öğrenilecek----

Hava durumu artık denizden öğrenilecek

Hava durumu artık denizden öğrenilecek
20 Mart 2015 - 13:49 www.finansgundem.com

Çanakkale'de meteorolojik gözlem için kullanılacak sabit şamandıranın denize indirilme işlemleri başlıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, meteorolojik gözlem ağının genişletilmesi projesi kapsamında Ülkemiz tarihinde ilk kez kurulan 70 adet Deniz Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'na ilave olarak satın alma işlemleri 2014 yılında tamamlanan 5 adet meteorolojik gözlem için sabit deniz şamandıralarını (MAS) denize indiriyor.

Hava şartları nedeniyle kurulumları ertelenen sistemler, Mavi Akım Boru Hattı'nın karadaki ilk başlangıç noktası olması ve Karadeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı Merkezi'nin burada bulunması dolayısıyla Samsun’da 26 Şubat 2015 tarihinde hizmete alınmış olup; Çanakkale Boğazı çıkışı Kuzey Ege'de belirlenen noktaya 20-22/03/2015 tarihleri arasında denize indirme işlemi tamalanacaktır.



Şamandıra tipi meteorolojik gözlem sistemi ile denizlerdeki gerçek rüzgâr, dalga durumu, deniz suyunun sıcaklığı, tuzluluk, kirlilik ve deniz akıntısı gözlemleri yapılabilmektedir.  Bu ölçümler öncelikle hava tahminleri olmak üzere, balıkçılık sektöründen deniz ulaşımına, depolama, arama-kurtarma, kıyı güvenliği gibi birçok konuda karar vericiler ve vatandaşlarımız için büyük fayda sağlayacaktır.

Denize indirme işlemine  Samsun'dan başlanılan sistem İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı açıkları, Antalya ve Taşucu Limanları’na olmak üzere bu yıl toplam 5 noktaya yerleştirilerek denizcilerimiz erken uyarılarla önlem alınması noktasında bilgilendirilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)