BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHatay'da 200 saatin ardından art arda gelen mucizeler!----

Hatay'da 200 saatin ardından art arda gelen mucizeler!

Hatay'da 200 saatin ardından art arda gelen mucizeler!
14 Şubat 2023 - 16:08 www.finansgundem.com

Hatay’da yıkılan apartmanın enkazı altında kalan Emine Akgül (26), 201’inci saatte, Burçak apartmanında 40 yaşlarındaki Suriyeli bir kadın 202'nci saatte ve Antakya ilçesinde Muna adlı kadın da depremin 204. saatinde enkaz altından kurtarıldı.


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hemen bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Ekipler, Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi’ndeki 6 katlı Selvi Apartmanı’nın enkazında, beton yığınlarının arasında Emine Akgül’ü fark etti. Kurulan temas sonrası Akgün’ün baygın olduğu anlaşılınca kurtarma çalışması başlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri ve Zonguldak’tan gelen maden işçileri ile koordineli olarak çalışan ekipler, Emine Akgül’ü 201’inci saatte yaralı çıkardı.

Emine Akgül, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

HATAY'DA 202'NCİ SAATTE BİR MUCİZE DAHA

Tokat AFAD ekibi, Hatay'da Burçak apartmanında 40 yaşlarındaki Suriyeli Dima Dabul isimli bir kadını enkaz altından sağ olarak çıkartıp sağlık ekiplerine teslim etti.

202'nci saatte gelen kurtarma operasyonunun ardından aynı yerde yine ses alındığı öğrenildi. Çalışmalar devam ediyor.

204. SAATTE BİR KADIN DAHA KURTARILDI 

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 204. saatinde Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde enkaz altında kalan Muna adlı kadın kurtarıldı.

Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili etkileyen depremlerin ardından Hatay'da arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Merkez Antakya ilçesindeki Burçak Apartmanı'nın enkazında ekiplerce arama kurtarma çalışması gerçekleştirildi.

Ekipler, depremin 204. saatinde Muna Dabul binanın enkazından kurtardı.

Dabul, hastaneye kaldırıldı.

"Umutlarımızı kaybetmiyoruz"

Kadını kurtaran ekipte yer alan Tokat AFAD Şube Müdürü Şevki Civelekoğlu, Tokat'tan gelen ekibinin Hatay'da 10 enkazda çalıştığını söyledi.

Aynı apartmandan birer saat arayla 2 depremzedeyi sağ çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Civelekoğlu, görev yapan bütün ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Zorlu şartlarda insanlara sağ ulaşmanın kendilerini daha fazla motive ettiğini aktaran Civelekoğlu, "Bu bir mucize sanırım. Depremin 203 ve 204'üncü saatinde iki canlı çıkardık. Umutlarımızı kaybetmiyoruz. İnşallah devamı gelecek." dedi.

Kahramanmaraş'ta 195. saatte yaşam belirtisi

 

185. saatte mucize kurtuluş!

 

Erdoğan: Enkaz altından sağ çıkarılanların sayısı 8 binin üzerinde

 

9. gün mucizesi: 3 kişi enkazdan sağ kurtarıldı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)