BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHastanede sağlık çalışanlarına saldırıya tepki seli----

Hastanede sağlık çalışanlarına saldırıya tepki seli

Hastanede sağlık çalışanlarına saldırıya tepki seli
22 Eylül 2020 - 02:12 www.finansgundem.com

Ankara Keçiören'de bir berber dükkanındaki silahlı saldırıda yaralanan iki kardeşten birinin hastanede ölmesi üzerine yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı. Saldırıya Bakan Koca ve birçok kuruluştan tepki yağdı

Ankara'da berber dükkanında çıkan silahlı kavgada yaralanan 2 kardeşten biri kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirince yakınları, sağlık çalışanlarına saldırdı. Sağlık çalışanları kendilerini bir odaya kapatırken, ihbar üzerine gelen polis ekipleri saldırgan grubu dağıttı.

Olay, saat 18.00 sıralarında Keçiören ilçesi Osmangazi Mahallesi Baştuğ Sokak'taki bir berber dükkanında meydana geldi. Berberde tıraş olan Fırat Ö. ve Ahmet Ö. kardeşlerin yanına gelen Emrah K., 2 kardeşle tartışmaya başladı. Kavgaya dönüşen olayda Emrah K., yanında bulunan tabanca ile 2 kardeşe ateş etti. Ardından da olay yerinden kaçtı. Göğsünden vurulan Ahmet Ö. kaldırıldığı Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybederken, Fırat Ö.'nün de aynı hastanede tedavisine devam ediliyor. Cinayet şüphelisi Emrah K.'nın yakalanması için çalışma başlatırken, olay hakkında soruşturma sürüyor.

YAKINLARI HASTANEYİ BASTI, SAĞLIK ÇALIŞANLARI ODAYA KAPANDI

Fırat Ö. ve Ahmet Ö. kardeşlerin yakınları, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına saldırdı. Hastanenin bir bölümüne sığınan sağlıkçılar sedyelerle kapının önüne barikat yaparak, saldırganların girmesini engellemeye çalıştı. Ardından ihbar üzerine hastaneye gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle öfkeli kalabalık dağıtıldı. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri olayla ilgili hastane yönetiminden bilgi aldı.

'DURUMU AĞIR DEĞİLDİ, SİZİN YÜZÜNÜZDEN ÖLDÜ' DİYEREK SALDIRDILAR

Saldırı anında kontrol için hastanede bulunan bir vatandaş, Ahmet Ö.'nün yakınlarının acil servis önünde sinir krizi geçirdiğini bazı kişilerin de sağlık çalışanlarına saldırıp, kapılara yüklendiğini belirterek, "Ölen kişinin durumunun ağır olmadığını, sağlık ekiplerinin ihmali olduğunu iddia ederek saldırdılar" dedi.

Bakan Koca: Şiddetin ihtimali bile olmamalı, devlet geçit vermeyecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden kişinin yakınlarının sağlık görevlilerine saldırarak ameliyathaneye girmeye çalışmasına tepki gösterdi, "Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek" dedi.

Koca, Twitter hesabından olayın görüntülerini paylaşarak tepki gösterdi.

Bakan Koca, "Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek!" ifadelerini kullandı. 

Bu sabah bir basın açıklamasının da yayınlanacağını belirten Koca, açıklamadan şu cümleyi paylaştı:

"Sağlık çalışanına saygı bir insanlık kalitesidir.”

Bu arada Türk Tabipler Birliği de (TTB) saldırıyı sert bir şekilde kınadı. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)