BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHastane kantinlerinde büyük vurgun ----

Hastane kantinlerinde büyük vurgun

Hastane kantinlerinde büyük vurgun
11 Eylül 2015 - 07:04 www.finansgundem.com

Hastane kantinlerindeki fiyatlar vatandaşı isyan ettirdi. TÜKDES Başkanı, 'Denetim şart' dedi

Hastane kantinlerindeki fiyatlar, 5 yıldızlı otellerle yarışır hale geldi. Hastanelere giden vatandaşlar ihtiyaçlarını kantinlerden sağlamak durumunda kalırken, işletmeciler depahalı fiyatlar belirleyerek, bunu fırsata çeviriyor. 1 bardak çay 5 liraya satılırken, kantinlerdeki pahalılığa tepki yağıyor. Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Başkanı Süleyman Bakal, "Hastanenin hizmet verdiği yerleşim mahallindeki rayiç birim fiyatlar emsal alınarak kantinlerdeki ürünlerin daha uygun fiyatlarda satılmasını talep ediyoruz. Hastane kantinlerindeki fiyatlar 5 yıldızlı otellerdekiyle yarışmasın" dedi. Hastanelerin kamu hizmeti sunan kuruluşlar olduğunu vurgulayan Bakal, şöyle konuştu: 

DENETİM GEREKLİ 
"Hastane mekanlarında kantinlerin kullanımı adeta tüketici mecburiyetine dönüşmektedir. Büfe, kantin ve çay ocağı gibi yerlerde satışa sunulan mal ve hizmet bedellerinin, emsali mal ve hizmet bedellerinden daha yüksek fiyatla tespit edilmemesi ve satılmaması için gerekli tedbirlerin alınması ve 'İşletme Hakkı Sözleşmeleri'ne bu yönde hükümler konulması lazım. Bu tür yerlerin denetlenmesi gerekiyor."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)