BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHarrison Ford'un unuttuğu Star Wars senaryosuna rekor fiyat----

Harrison Ford'un unuttuğu Star Wars senaryosuna rekor fiyat

Harrison Ford'un unuttuğu Star Wars senaryosuna rekor fiyat
18 Şubat 2024 - 17:08 www.finansgundem.com

Harrison Ford'un Londra'da kiraladığı bir dairede unuttuğu 1976 tarihli Star Wars senaryosu açık artırmada 10.795 pound'a (yaklaşık 420 bin lira) satıldı.

Sinema tarihinde kendine hatırı sayılır bir yer edinmeyi başaran Yıldız Savaşları (Star Wars) filminin senaryosu rekor fiyata satıldı.

15 Mart 1976 tarihli senaryo Seride Han Solo karakterini canlandıran Harrison Ford tarafından kullanılmış ve daha sonra çekimler sırasında Londra'da kiraladığı bir dairede bırakmıştı. Eksik ve ciltsiz senaryo, revizyonları gösteren farklı renkli sayfalara sahip ve son düzenlemeden kesilen sahneleri ve karakterleri içeriyor.

Şimdi Harrison Ford'un unuttuğu Star Wars senaryosu açık artırmada 10.795 pound'a (yaklaşık 420 bin lira) satıldı.

Orijinal adı The Adventures of Luke Starkiller olan ilk Star Wars filminin senaryosunun dördüncü taslağının tahmini satış fiyatının 8 bin - 12 bin pound arasında olması bekleniyordu. 

Eşyalar 50 yıldır Londra'nın Notting Hill kentindeki bir evde saklanıyordu. Sahipler en üst iki katı Ford'a kiralamıştı ve Prenses Leia'yı canlandıran Carrie Fisher ve Luke Skywalker'ı canlandıran Mark Hamill, kaldığı süre boyunca de sık sık Ford'u ziyaret edenler arasındaydı.

 Excalibur Auctions müzayedecisi Jonathan Torode şunları söyledi: "Satışta, Star Wars tarihinin daha önce hiç görülmemiş bu parçaları için dünyanın dört bir yanından teklifler geldi. Bu senaryonun diğer kopyaları daha önce piyasaya çıkmış olsa da yeni bir rekor kırıldı."

Michael Jackson'un şarkı kataloğu rekor fiyata satıldı

 

Schwarzenegger’ın saati 270 bin euroya satıldı

 

Efsane filmin orijinal kuklası 635 bin dolara satıldı

 

Dünyanın en eski bankasının % hissesi satıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)