BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHareketsiz banka hesaplarında büyük vurgun----

Hareketsiz banka hesaplarında büyük vurgun

Hareketsiz banka hesaplarında büyük vurgun
03 Temmuz 2021 - 20:32 www.finansgundem.com

Uzun süredir bankadan işlem yapmayan bazı hesap sahipleri, hesaplarına girdiklerinde para olmadığını gördü. Yaptıkları şikâyetler üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri araştırma başlattı.

Yapılan tespitlere göre çete, bir banka çalışanından ‘uyuyan hesap’ denilen uzun süredir işlem yapılmayan hesap bilgilerini aldı. Hesap sahibi kişilerin kimlik bilgilerine, dublör olarak kullanılacak kişinin fotoğrafı yerleştirildi. Daha sonra dublör olarak kullanılan kişiler bankaya giderek hesapları boşalttı.

Hürriyet gazetesinden Çetin Aydın'ın haberine göre ekipler, uyuyan TL ve döviz hesaplarından 1.5 milyon lira çekildiğini belirledi. Yapılan tespitlerin ardından Emniyet, İstanbul ve Ankara’da operasyonlar düzenledi. Banka çalışanının da arasında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Çete üyesi bir kişinin ise arandığı belirtildi. Aramalarda, 4 cep telefonu, kopyalama cihazı, 2 renkli yazıcı, kimlik kopyalamaya yarayan laminasyon cihazı, PVC kaplama materyali, filigran ve kimlik kesme aparatı ele geçti. 3 kişinin Emniyet’teki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Offshore hesaplar için yeni vergi oranı

 

Gurbetçilerin Türkiye’deki banka hesapları bildirilmeye başlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)