BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkOffshore hesaplar için yeni vergi oranı----

Offshore hesaplar için yeni vergi oranı

Offshore hesaplar için yeni vergi oranı
07 Haziran 2021 - 09:13 www.finansgundem.com

Rusya, yurt dışında offshore hesapları olanlara vergiyi artırmaya çalışıyor

Maliye Bakanlığı, Rusya’da elde ettiği gelirlerin yurtdışındaki offshore hesaplarına aktaran şirketler için gelir vergilerini yüzde 30’a yükseltme üzerinde çalışıyor.

Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Sazanov, Forbes‘a verdiği demeçte, bakanlığın böyle bir çalışmayı hazırladığını doğrularken, bu verginin tüm şirketleri kapsamayacağının da altını çizdi.

Üzerinde çalışılan vergi uygulamasıyla şirketleri yurt içinde yatırım yapmaya zorlamaya çalıştıklarını belirten Sazanov, Rusya’daki tüm şirketlerin elde ettiği kardan vergi almak gibi bir niyetlerinin olmadığını vurguladı.

Sazanov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kesinlikle herkes için gelir vergisi oranını yükseltmek gibi bir hedefimiz yok. Sadece Rusya’da elde ettikleri gelirleri yurtdışına aktaran şirketlere ceza vermek amacıyla bu uygulamayı düşünüyoruz. Şirketlerin temettü ödemeleri normal bir iş uygulamasıdır. Bu konuda şirketi sınırlayamayız. Ancak herkesin görebildiği korkunç suistimaller var.” ifadelerini kullandı.

Rusya’daki şirketlere ortak olan ve elde edilen karlar sonrası temettü bekleyen yatırımcıların çıkarlarını ihlal etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Maliye Bakan Yardımcısı, temettü ödemelerinin hacminin makul değerleri aşması durumunda kurumlar vergisi oranının artırılması fikrinin tartışıldığını sözlerine ekledi.

“Daha konsepti geliştirme aşamasındayız. Hükümetin talimatıyla yurt dışına aktarılan kaynakların izlenmesi ve cezalandırılması kapsamında yeni bir uygulamaya karar vereceğiz.” diyen Sazanov, şirketlerin yurtdışına temettü ödemelerinin seviyesinin şirketin genel sermayesi ile kıyaslanarak yüzde 30’lara ulaşabilecek vergi uygulanacağının altını çizdi.

Çin’den yabancı bankalara offshore hamlesi

Offshore bankacılıkla ilgili bildiğimiz yanlışlar

Günün önemli şirket haberleri 07/06/2021

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)