BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHangi milletvekilinin yalısı var?----

Hangi milletvekilinin yalısı var?

Hangi milletvekilinin yalısı var?
12 Şubat 2014 - 13:38 www.finansgundem.com

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, milletvekilleri ve bakanların yalılarını sordu bakın nasıl yanıt aldı...

Milletvekilleri ve bakanların 2002’den beri edindikleri yalı ve villaları öğrenmek isteyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın girişimi yasadaki “gizlilik” ilkesine takıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Meclis Başkanlığı, malvarlığı dosyalarının ancak Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nca incelenebileceğini düzenleyen kanun hükmünü anımsatarak istenen bilgilerin verilemeyeceğini milletvekiline bildirdi.

Tanal, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu bilgileri istedi:

KİMLERİN YALISI VAR?

“2002 yılından önerge tarihine kadar görev yapan milletvekilleri, bakanlardan, TBMM Başkanlığı’na yapılan mal bildirimlerine göre Türkiye’de yalı sahibi olan var mıdır? 2002 yılından önerge tarihine kadar görev yapan milletvekilleri ile bakanlardan TBMM Başkanlığı’na yapılan mal bildirimlerine göre yurtdışında villa sahibi olan var mıdır? Türkiye’de yalısı veya yurtdışında villası olanlar varsa bunlar kimlerdir? Bu gayrimenkulleri hangi tarihte ne kadara satın almışlardır?”

İSTİSNA DIŞINDA GİZLİ

Çiçek adına önergeyi yanıtlayan Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ise gönderdiği yazıda, “Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’nun 8’inci ve TBMM İçtüzüğü’nün 174’üncü maddesi hükümleri uyarınca TBMM Başkanlığı’na verilen mal bildirimleri, anılan kanunun 9’uncu maddesine göre, 20’nci madde hükümleri dışında gizlidir” dedi.

KURUL İNCELEYEBİLİR

Meclis Başkanlığı’nın dayanak gösterdiği yasanın “Bildirimlerin Gizliliği” başlıklı maddesi şöyle:
“Mal bildirimleri, özel kanunlardaki hükümler saklı kalmak kaydıyla bildirimde bulunanın özel dosyasında saklanır. Bildirimlerin içeriği hakkında, 20 nci madde hükmü dışında hiçbir şekilde açıklama yapılamaz ve bilgi verilemez. Ayrıca mal bildirimlerindeki bilgiler ve kayıtlar esas alınarak içeriği hakkında yayında bulunulamaz. Ancak, Kamu Görevlileri Etik Kurulu mal bildirimlerini gerektiğinde inceleme yetkisine sahiptir. Mal bildirimlerindeki bilgilerin doğruluğunun kontrolü amacıyla ilgili kişi ve kuruluşlar (bankalar ve özel finans kurumları dahil) talep edilen bilgileri en geç otuz gün içinde Kurula vermekle yükümlüdürler.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ky12 Şubat 2014 14:33

    ne var yani yaraniz yoksa?-gocunmuyorsaniz-? bu yasayi bir kenara koyup aciklayin! herseye bir kilif yürütmek zorundamisiniz? yazziklar olsun siz bu milletin vekillerisiniz,neyiniz var neyiniz yok koyun ortaya,,,