BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHamburg Havaalanı'nda madde alarmı----

Hamburg Havaalanı'nda madde alarmı

Hamburg Havaalanı'nda madde alarmı
12 Şubat 2017 - 17:05 www.finansgundem.com

Hamburg havalimanında bilinmeyen bir madde sebebiyle 50 kişi solunum sıkıntısı ve gözlerinde yanma şikayetinde bulundu. Havalimanı tahliye edildi. Araştırma sırasında bir biber gazı kapsülü bulundu. Havalimanı yeniden açıldı

Almanya'nın Hamburg Havalimanı'nda havalandırma sisteminden yayıldığı tahmin edilen bir madde sebebiyle 50 kişinin rahatsızlandığı ve yüzlerce yolcunun tahliye edildiği bildirildi. Yapılan araştırmada bir adet biber gazı kapsülü bulunurken havalimanı yeniden açıldı. 

Associated Press'in haberine göre 50 kişi solunum problemleri ve gözlerinde yanma şikayetinde bulundu. İtfaiye ekiplerinin, söz konusu 50 kişiyi inceleyerek hastaneye kaldırılması gerekip gerekmediğini tespit etmeye çalıştığı aktarıldı.

Öte yandan tahliye edilen kişilerin ise terminallerin dışında, sıfırın altında hava sıcaklığında beklemek zorunda kaldığı belirtildi.

Havalimanı sözcüsü Karen Stein, olayın ardından havalimanının kapatıldığını ve bazı uçuşların birkaç saatliğine durdurulduğunu söyledi.

Reuters'ın haberine göre ise maddenin güvenlik kontrolünün yapıldığı bölgede bulunduğu ifade edildi.

Flightradar24.com adlı internet sitesi bazı uçuşların farklı havalimanlarına yönlendirildiğini aktardı.

İşte olay yerinden ilk görüntüler...





HAVALİMANI YENİDEN AÇILDI

Çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Gazın havalandırma sisteminden verilmiş olabileceği ifade edilirken, havalimanı yolculara yeniden açıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

BİBER GAZI KAPSÜLÜ BULUNDU

İtfaiye sözcüsünün açıklamasında, olaya sebebiyet veren maddenin biber gazı olması ihtimalinin değerlendirildiği, olay yerinde bir gaz kapsülünün bulunduğu belirtildi. Gazın havalandırma sistemi üzerinden bina içine yayıldığı sanılıyor. Sözcü ayrıca, terör saldırısı ihtimali üzerinde durmadıklarını aktardı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)