BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHamas'tan İsrailli rehinelere ilişkin açıklama----

Hamas'tan İsrailli rehinelere ilişkin açıklama

Hamas'tan İsrailli rehinelere ilişkin açıklama
17 Şubat 2024 - 05:43 www.finansgundem.com

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada "İsrailli rehineler arasında kayıplar artarken diğer rehineler son derece zor koşullarda yaşıyor" denildi.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim'de rehin alınan İsraillilerin çok sayıda kayıp verdiğini, hayatta kalanların ise son derece zor koşullarda yaşadığını söyledi.

İsrail'in kayıtlarına göre, Hamas militanları İsrail'in güneyinde bin 200 kişiyi öldürdü ve en az 250 kişiyi kaçırdı. Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığına göre İsrail, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 28 binden fazla Filistinliyi öldürdü.

Kasım ayının sonlarında bir hafta süren ateşkes sırasında Hamas, İsrail'in yaklaşık 240 Filistinli mahkumu serbest bırakması karşılığında 100'den fazla İsrailli ve yabancı rehineyi serbest bırakmıştı.

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde sesli mesajında, "İsrailli rehineler arasında kayıplar artarken diğer rehineler son derece zor koşullarda yaşıyor" dedi.

"Rehinelerin maruz kaldığı tehlikeler konusunda onlarca kez uyardık. Durumun bu aşamaya gelmesini istemedik ama İsrail liderliği bizi görmezden geldi" diyen Ebu Ubeyde, aylar boyunca bu rehinelerin hayatlarını korumaya ve önemsemeye çalıştık çünkü kendi mahkumlarımızı kurtarmak ve halkımızın meşru haklarını gerçekleştirmek en önemli insani hedefimizdir" sözlerin kullandı.

İsrail'in askeri baş sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari salı günü yaptığı açıklamada, Gazze'de Hamas'ın elinde kalan rehinelerden 31'inin öldüğünü duyurmuştu.

İsrail, Gazze'de halen 136 rehinenin tutulduğunu söyledi.

Tüm Filistinli tutukluları belgeleyen ve onlarla ilgilenen Filistinli Esirler Kulübü, salı günü yaptığı açıklamada, 7 Ekim'den bu yana tutuklanan Filistinlilerin sayısının 7 bine ulaştığını bildirmişti. (Euronews)

Uluslararası Adalet Divanı'ndan İsrail'e uyarı

 

ABD ve İngiltere'den Husilere saldırılar devam ediyor

 

Biden: Navalny'nin ölümünden Putin sorumludur

 

Almanya 'Gazze'de insani ara verilmesi' çağrısını yineledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)