BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHamas'tan ABD'nin açıklamalarına tepki----

Hamas'tan ABD'nin açıklamalarına tepki

Hamas'tan ABD'nin açıklamalarına tepki
13 Temmuz 2014 - 03:08 www.finansgundem.com

Hamas, ABD'den yapılan İsrail-Filistin açıklamalarına cevap verdi

Gazze'deki Hamas Hareketi, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin, İsrail'in Filistinli sivillerin öldürülmesini önlemeye yönelik tüm önlemleri aldığını vurgulamasının "Gerçekleri saptırmak ve İsrail çıkarlarının yanında yer almak" anlamına geldiğini açıkladı. 

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı açıklamada, Psaki'nin açıklamalarının, İsrail'in Filistin halkına karşı yürüttüğü saldırıların sürdürülmesini sağladığını belirterek, Amerika'nın Gazze'de kadın ve çocukların öldürülmesinde işgal kuvvetleriyle aynı safta yer aldığını söyledi.

Berhum, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, İsrail ile dayanışma halinde olduklarını belirten açıklamalarının "İsrail terörünün desteklenmesi ve sivil Filistin halkının katledilmesini teşvik etmek" anlamına geldiğini vurguladı.

"Bu açıklamalar tamamen düşman İsrail'in çıkarları yanında yer almak anlamına gelir. Böylece İsrail'in daha fazla Filistinli'nin kanını dökmesini sağlar" şeklinde konuşan Berhum, "Bu, Fransa ve Almanya'yı Filistin halkına karşı İsrail terörünü destekleyen devletler sınıfına yerleştirir" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, dün yaptığı basın toplantısında "Hiç bir ülkenin suçsuz sivillere karşı gelişi güzel bir şiddet tehdidi altında yaşaması mümkün değildir. Hamas'ın terörist bir örgüt olduğunu hatırlatmak önemlidir" demişti.

Psaki, "İsrail, erken uyarıları aracılığıyla sivillerden can kaybının engellenmesine yönelik kendi tarafından önlemleri almıştır. Ancak Hamas her zaman olduğu gibi bunu yapmadı ve İsrail'deki sivil bölgelere gelişi güzel saldırılarına devam etti" şeklinde konuşmuştu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)