BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalk Katılım neden ertelendi?----

Halk Katılım neden ertelendi?

Halk Katılım neden ertelendi?
20 Ekim 2015 - 08:55 www.finansgundem.com

Halk Bankası'nın 'katılım bankası' kararını ertelemesinde halka açıklık payı etkili oldu

Halk Bankası'nın kurmayı planladığı katılım bankasını ertelemesinin arka planı belli oldu. Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun "Lisans iptali yok. İleride başvurmak kaydıyla hukuki gerekçelerle başvurumuzu şimdilik geri çektik" açıklamalarının perde arkası öğrenildi. Sabah'da yer alan göre, erteleme kararında Halkbank'ın yüzde 49'luk halka açık payı etkili oldu. Bu payın yüzde 73.29'u yabancılarda bulunuyor. Hazine Müsteşarlığı katılım bankasının yüzde 100 Türk sermayesiyle kurulmasını istiyor. Seçimlerden sonra Hazine üzerinden bankanın kurulmasının yeniden gündeme gelebileceği belirtiliyor. Banka iştiraki olarak Halk katırım veya finansal adında bir yapı kurulması, bunun yüzde 100 Hazine sermayesine sahip olması gündemde. Bunun için yasal bir düzenleme yapılacağı belirtiliyor.

YABANCI SERMAYE

Halk Bankası'nın sermayesi 1 milyar 250 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Halka açıklık oranı yüzde 48.89 olan bankanın yüzde 51.11 hissesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait. Halka açık kesimde hisse sahibi olan yabancı yatırımcıların elindeki hisseler bankanın toplam sermayesinin ise yüzde 35.6'sını oluşturuyor. Halk Bankası 19 Aralık tarihinde katılım bankası kurmak için sermayesini yüzde 80 bedelli artırarak 2 milyar 250 milyon liraya çıkarma kararı almış fakat daha sonra bu karar iptal edilmişti. Bu sermaye artırımı gerçekleşebilseydi bankanın sağlayacağı 1 milyar liralık kaynağın 350 milyon lirası borsadaki yabancı hissedarlardan karşılanacaktı.

2-3 AYA NETLEŞİR

Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu dün katılım bankası için ileride yeniden başvuru yapabileceklerini belirterek, "Ortaklarımızdan fazla para almadan nasıl yapabiliriz üzerine çalışacağız. 2-3 aya kadar netleşir" dedi.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)