BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHakan Atilla davasında jüri kararını açıkladı----

Hakan Atilla davasında jüri kararını açıkladı

Hakan Atilla davasında jüri kararını açıkladı
03 Ocak 2018 - 22:10 www.finansgundem.com

Noel ve yeni yıl tatili sonrasında bugün bir araya gelen jüri, Hakan Atilla konusunda görüştü. Jüri, Atilla'yı kara para aklama suçu haricinde 5 suçtan suçlu buldu

ABD'de görülen ve Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın yargılandığı davada jürinin verdiği karar açıklandı. Yargıç Berman, jüri üyelerinin tüm suçlamarla ilgili karar verdiğini duyurdu. Atilla, 5 suçtan dolayı suçlu bulunurken, para aklamadan ise suçsuz bulundu.

Mahkeme hakimi Berman'ın karını bugün açıklamayacağı ifade edildi. Ceza, 11 Nisan'da yapılacak duruşmayla belirlenecek.

Karar açıklandığında Atilla’nın eşi gözyaşlarına boğuldu.

Atilla'ya yöneltilen suçlamalar şunlardı:

- ABD ve özellikle de ABD Hazine Bakanlığı'nı dolandırmak için kumpas kurma,

- Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı (International Emergency Economic Powers Act) delmek için kumpas kurma,

- Bankacılık sisteminde sahtekarlık yapma,

- Bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak için kumpas kurma,

- Kara para aklamak için kumpas kurma,

- Kara para aklama.

ATİLLA'NIN AVUKATINDAN 'TEMYİZ' SİNYALİ

Hakan Atilla cephesinden ilk açıklama da avukatından geldi. Atilla'nın avukatı Victor Rocco, gazetecilerin “müvekkilinizin adil şekilde yargılandığına inanıyor musunuz” sorusuna şu yanıtı verdi; “Hiçbir davanın, hiçbir zaman kusursuz olmadığına inanıyorum. Bu dava da kusursuz değildi. Zaten bu yüzden temyiz mahkemeleri var” ifadelerini kullandı

ZARRAB HAKKINDA KARARI BERMAN VERECEK

Jürinin Atilla hakkında vereceği karar sonrasında davanın diğer tutuklu sanığı Zarrab için son kararı hakim Berman verecek. Önümüzdeki süreç içerisinde yapılacak duruşma veya duruşmalarda, Berman, hakkındaki yedi ayrı suçlamayı kabul edip tanıklık yapan Zarrab'ın cezasını belirleyecek. Amerika'nın Sesi'nde yer alan haberde Zarrab'ın yaptığı işbirliği karşılığında hakkında istenilen toplam 135 yıllık maksimum hapis cezasından önemli ölçüde bir ceza indirimi almasının beklendiği kaydedildi.

ATİLLA'NIN EŞİ İLK DEFA MAHKEME SALONUNDA

ABD'de görülen davada, Hakan Atilla’nın tek sanık olarak yargılandığı duruşmada jüri müzakerelerine kaldığı yerden devam ederken, duruşma salonuna getirilen eşini ilk sıradan izleyen Gülçin Atilla, ayağa kalkarak eşini iki yanağından öperek sarıldıktan sonra gözyaşlarını tutamadı.

Hürriyet'ten Razi Canikligil'in haberine göre, sivil kıyafetlerle kelepçesiz halde salona alınan Hakan Atilla ise eşine gülümseyerek karşılık verdikten sonra avukatlarının yanına oturdu.

Hakan Atilla, 15 Aralık'taki duruşmasında, avukatlarının sorusu üzerine eşini 269 gündür göremediğini, çocuğunu ise sadece 2 saat görebildiğini ifade etmişti.

Halk Bank davasında Jüri üyeleri fikir ayrılığında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)