BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHakan Ateş'ten dolar ve faiz değerlendirmesi----

Hakan Ateş'ten dolar ve faiz değerlendirmesi

Hakan Ateş'ten dolar ve faiz değerlendirmesi
08 Ağustos 2014 - 13:07 www.finansgundem.com

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş bankacılık sektörü için bankaların öz kaynak kârlılığının yıl sonunda yüzde 12'nin altına olabileceğine işaret etti

FINANSGUNDEM.COM

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, bankanın ilk yarıyıl değerlendirme toplantısında bankacılık sektörüyle ilgili açıklamalar yaptı. Sberbank Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı ve Denizbank Yönetim Kurulu üyesi Sergei Gorkof’un da katıldığı basın toplantısında Hakan Ateş, Rusya'ya yönelik yaptırımların Denizbank'a herhangi bir etkisinin söz konusu olmadığını açıkladı. Ateş sözlerine, “Denizbank ve Sberbank 2 farklı banka. Sberbank'ı fonlamamız mümkün değil teknik olarak. Zaten böyle bir talep, ihtiyaç yok. Dolayısıyla Rusya- AB sorunlarının Denizbank’a bir etkisi yok” şeklinde devam etti.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş toplantıda, "Bankacılık sektöründe öz kaynak kârlılığının yılsonunda yüzde 12'nin biraz altına düşebileceğini düşünüyorum" dedi, politik risk kalktığında Dolar/TL'de 2,10'ların makul seviyede olduğunu belirtti. Ateş, faiz için ise yıl sonunda yüzde 9'un biraz altında beklentileri olduğunu kaydetti, “ 8’in biraz üstünde seyreder” diye konuştu. "Politik risk, savaş riski olmazsa, eğer şartlar bozulmazsa, TCMB'nin faiz indirimi için marjı var diye düşünüyorum" diyen Denizbank Genel Müdürü, Rusya'ya yönelik yaptırımların Denizbank'a herhangi bir etkisinin söz konusu olmadığını da ifade etti.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI AÇIKLAMASI
Hakan Ateş aynı zamanda üçüncü havalimanının finansmanı için Sberbank'la ortak hareket ettiklerini de ifade ederek, “Banka konsorsiyumunda önemli paya sahip olmayı planlıyoruz” diye konuştu.

BORSA KOTUNDAN ÇIKARMA PLANIMIZ YOK
Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sergei Gorkof ise basın toplantısında soruları yanıtlarken, “Rusya - AB arasındaki sorunlar Türkiye için fırsatlar çıkarabilir. Rusya’da çalışan Türk şirketlerine destek sağlamaya çalışıyoruz” cevabını verdi, ekledi: “Ancak biz Türkiye’den şu an için yeni satın almalar düşünmüyoruz.”

 “Denizbank borsada binde 1,5 olan hisselerini çekecek mi” sorusuna Gorkof, “Böyle bir amacımız yok” derken, Denizbank Genel Müdürü Ateş şöyle yanıt verdi: “Teknik bir açıklama yapayım. Borsa'dan çıkılırsa ileride tekrar girilirse, giriş prosedürü yeni girmiş gibi oluyor, zor..."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)