BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHakan Ateş'e göre TL değerlenecek----

Hakan Ateş'e göre TL değerlenecek

Hakan Ateş'e göre TL değerlenecek
10 Şubat 2014 - 13:52 www.finansgundem.com

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türk Lirası'nın altı aylık süreçte dolar karşısında değerlenebileceğini söyledi

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş CNBC-e'de katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı ve 2014 yılını değerlendirdi.

Son dönemde TL'nin dolar karşısında yükselişini de değerlendiren Ateş, Türkiye'nin kur konusunda diğer ülkeler gibi önlemler alıyor. Kurun artması ekonomiye zarar verir. Kurun artması ithalat açısından da iyi bir şey değil. İthalatımız diğer gelişen ülkelere kıyasla daha fazla. Fed'in geri çekilme kararının ardından gelişen ülkelerde yeni normal kurun artması oldu. Türkiye özelinde bir de önümüzdeki seçimler ve siyasi karmaşanın stabilize duruma gelmesi durumda Türk Lirası'nda değerlenme görülebilir, yine de kur tahmini yapmak kolay değil ama 2,10 seviyelere gelinebilir" dedi.

Ateş, "Türk Lirası bana değerinin altında izlenimi veriyor. Yavaş yavaş kurda stabil duruma geliyoruz. Önümüzdeki altı aylık süreçte Türk Lirası değerlenebilir. 2,10 seviyelerine gelebilir" dedi.

NOTU ETKİLEYECEK DURUM YOK

Ateş, "Son dönemde gelişen ülkelere karşı bir bakış açısı değişikliği oluştu. O da Fed'in geri çekilmesinden dolayı. Acaba gelişen ülkeler bu durumdan etkilenir mi diye endişe ediliyor. S&P, bu durumda çekincede kaldı. Yine bu kez de tutumunu sürdürdü. Türkiye diğer gelişen ülkeler arasında bu dalgalara hazırlıklı girdi. Onlar bizim kadar kriz yönetmeye alışık değil. Onlara göre daha antremanlıyız. Moody's ve Fitch'in görünüm konusunda hareket edebilir. S&P de yapmadı, şu aşamada nota dokunacak bir durum yok" dedi.

KENDİ KENDİMİZE KALDIĞIMIZ BİR DÖNEM

Küresel ekonomi ve 2014 yılını değerlendiren Ateş, "2014, krizden çıkış haberlerinin arttığı dönem olmakla birlikte gelişmekte olan ülkeler için avantajlı dönemin bittiği, kendi kendimize kaldığımız bir dönem olarak başladı" dedi.

TÜRKİYE İYİ DURUMDA GİRDİ

Ateş, 2014 öncesinde hızlı büyüme ve sermaye çekişleriyle oldukça iyi bir yol kat eden Türkiye'nin, krizden çıkışa ve gelişmekte olan ülkelerin daha da daralacağı dönemde iyi bir şekilde girdiğini söyledi. Ateş, "Türkiye krizden çıkış dönemine önlemler alarak girdi. Cari açık azalıyor diyorsak, büyümenin yavaşlamasını da konuşuyoruz demektir. Gelişmekte olan birçok ülke bizim gibi krizlere alışık değil" dedi. Denizbank Genel Müdürü kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin notunu negatife çevirme kararını değerlendirdi.

KREDİLERDE SINIRLAMA TİCARETTE DARALMA YAŞATACAK

Ateş, kredi kartı kullanımlarında ve kredilere getirilen sınırlamanın ticarette daralma yaşatacağını söyledi.

BÜYÜME YÜZDE 2,5-3,5 OLUR

Denizbank Genel Müdürü, Türkiye'nin 2014'te yüzde 2,5-3,5 arasında büyüyeceğine işaret etti.
 
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)