BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHafter gerginliği tırmandırıyor! 2 Türk daha gözaltına alındı----

Hafter gerginliği tırmandırıyor! 2 Türk daha gözaltına alındı

Hafter gerginliği tırmandırıyor! 2 Türk daha gözaltına alındı
01 Temmuz 2019 - 05:45 www.finansgundem.com

6 Türk vatandaşının tutuklandığı Libya'da Halife Hafter güçlerinden yeni küstahlık. Ecdebiye şehrinde Türklere ait mağazalar kapatıldı, 2 Türk daha gözaltına alındı

Libya Ulusal Ordusu'na bağlı Ecdebiye Güvenlik Servisi'nin, Türk mağazalarını kapattığı ve 2 Türk vatandaşını gözaltına aldığı iddia edildi.

Ecdebiye güvenlik servisinin Facebook hesabından yapılan açıklamada, “Ecdebiye güvenlik servisi başkanının talimatnamesi uyarınca kentteki Türk mağazaları kapatıldı ve 2 Türk vatandaşı gözaltına alındı” ifadelerine yer verildi.

Mesaja gözaltına alınanların fotoğrafları da iliştirilirken, bunun Türk devletinin 'terör milislerine' verdiği desteğe misilleme olarak yapıldığı öne sürüldü ancak bu kişilerin hangi nedenle gözaltına alındığı bilgisi verilmedi.

Halife Hafter'in komutasındaki Libya Ulusal Ordusu'nun Sözcüsü, tüm Türk hedeflerini düşman hedefi sayacaklarını açıklamıştı.

Ardından Libya'da 6 Türk vatandaşının tutuklandığı haberleriyle birlikte Türk Dışişleri Bakanlığı, "Libya'da Hafter'e bağlı illegal milis güçler tarafından altı vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir" açıklamasında bulunmuştu. Libya Ordusu’nun Sözcüsü General Ahmed el-Mismari ise konuyla ilgili açıklama yapmış, “Türklerin alıkonmasından haberimiz yok” demişti.

Dışişleri'nden Libya açıklaması: Derhal serbest bırakın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)