BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHac'da bayram sabahı izdiham faciası: 753 ölü----

Hac'da bayram sabahı izdiham faciası: 753 ölü

Hac'da bayram sabahı izdiham faciası: 753 ölü
24 Eylül 2015 - 11:38 www.finansgundem.com

Mina'da yaşanan izdiham nedeniyle 753 kişinin hayatını kaybettiğini, 863 kişinin yaralandığı bildirildi.

Suudi Al Arabiya News’un haberine göre, Suudi Arabistan’ın Sivil Savunma yönetimi, Hac için gelenlerin barındığı Mina çadır kentinde bugün çıkan izdihamda en az 753 kişinin öldüğü ve 863 kişinin yaralandığını duyurdu. Twitter üzerinden açıklama yapan Sivil Savunma yönetimi, kurtarma operasyonlarının yolda olduğunu söyledi.

Mekke'deki izdihamın, şeytan taşlama ibadetini yapan hacıların 3. kattaki şeytan taşlama alanından zemin kata inip Mekke'ye giden ana çıkışa ulaşmak istediği sırada yürüyen merdivenlerde meydana geldiği belirtildi.

 Ölen ve yaralananların tahliyesi için olay yerinde çalışmaların sürdüğü, bölgeye sevk edilen 4 bin personelin 200 ambulansla olayda hayatını kaybedenleri ve yaralananları hastanelere taşıdıkları bildirildi.

Suudi Al Arabiya News’un haberine göre, yaralılar Mina bölgesindeki dört ayrı hastaneye götürüldü, bazılarıysa helikopterlerle Mekke’deki hastanelere ulaştırıldı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

TÜRKLER VAR MI?

Mekke'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Mehmet Görmez, ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri Türk hacı adaylarının durumları ile ilgili bilgi toplanması adına bölgede bir kriz masası oluşturdu. Olay sırasında Türk Hac kafilelerinin bulunmadığı ama bireysel olarak gidenler olabileceği düşünülüyor. Konuyla ilgili şimdilik net bir bilgi yok ancak  FOX muhabirinin edindiği resmi olmayan bilgiye göre ise 10 Türk hacı adayının yaralandığı ileri sürüldü. Hac'da yakınlarını merak edenler Diyanet İşleri Başkanlığı'nın oluşturduğu kriz masalarından haber alabilirler.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)